Ožegović: Zaslužili smo titulu

Trener osvajača duple krune u BiH ekipu Banovića, Slaviša Ožegović govorio za naš portal.

Ekipa Banovića treću godinu u nizu osvojila je duplu krunu u šampionatu BiH. Slaviša Ožegović je ekipu preuzeo na početku sezone i nastavio uspješan niz. U regionalnoj WABA ligi ekipa je zauzela šesto mjesto.

Žao mi je što se sezona na ovakav način završila jer smo bili jako motivisani da udarimo pečat na sezonu koja je bila uspješna do sada. Administrativnom odlukom smo proglašeni šampionima ali sigurno zasluženo, jer smo u svim takmičenjima bili bolji od prvih pratilaca i najvećih rivala. Sve smo pokazali u KUP-u koji je igran skoro u Banjaluci u dvorani Obilićevo koji smo i osvojili. Moje igračice jednostavno nisu htjele da izgube i to je to. Ako jednu stane drugu krene itd… “, rekao nam je Ožegović i otkrio da su u Banoviće trebala stići dva pojačanja za finiš Lige BiH.

Sada mogu otkriti da smo imali potpisane ugovore sa dve sjajne igračice i osobe naravno jer takve samo želimo u timu i sa kojima bi napravili “tornado” do kraja prvenstva i uzeli titulu prvaka. One su se trebale priključiti 22.03. našem timu i ostati do kraja prvenstva. Naš kolektiv samo interesuje prvo mjesto i sve smo tempirali za kraj u KUP-u i prvenstvu. Odbranjeni KUP i Prvenstvo , trostruka titula u obe konkurencije 6. mjesto u WABA ligi su odlični rezultati i svakako ciljevi ispunjeni za ovu godinu. Uz sve to afirmisali smo devet mladjih igračica sa značajnom minutažom u Bh ligi, a neke su čak zaigrale i u WABA”, zadovoljan je Ožegović, koji je kako kaže radio u sjajnim uslovima sa sjajnim igračicama i Upravom koja je sve ispratila.

“Sjajan tim predvodjen Irenom Vrančić i kapitenom Dženitom Ikanović uz odlične Marković, Zeljković i Delić kojima je ova sezona prekretnica i uspjeh je trebao svima. Odmah njima uz rame sve mlađe igračice od kojih imamo dve tri supertalentovane koje su dobijale bar pola utakmice Bh lige, dobile, zaslužile i opravdale. Napravili smo odličnu atmosferu u timu i oko tima i to je preduslov za sve uspjehe, sjajne ličnosti van terena a na terenu zajedno u svemu a tome u prilog govori da smo zajedno i dalje u Banovićima. Uz tim uvijek žena dinamit Jasna Sliško alfa i omega potpuno posvećena kolektivu i naravno predsjednik Zijad Bećić koji je pratio i podržavao sve naše ideje i projekte”.

Ožegoviću je sve “sjelo” od igračica i Uprave do života u Banovićima.

“Želim da napomenem da sam zadovoljan sa svim segmentima života u Banovićima, građanima i navijačima, podrškom sponzora Rudnik i Litvatrans, a posebno opštine, upravom kluba. Čestitam svim mojim igračicama i cijelom kolektivu na pobjedama i titulama a ostalima puno zdravlja sreće u narednoj sezoni. Posebno se zahvaljujem mom timu koji nije bio pored mene na klupi ali je završavao veliki dio posla u pozadini. To su trener Sladjan Ivić, skaut Vladimir Radovanović, fizioterapeut Dženana Damadžić i ordinacija Panta Rei, fizioterapeut Denis Šabanović, kondicioni trener Azur Sakić, kondicioni trener Saša Marković, doktor Filip Jokić, Profesor Osman Lačić”.

Za kraj imao je poruku za sve:

“Želim da apelujem na sve građane da budu u samoizolaciji i poštujemo pozive nadležnih kao i da pomognemo starijim i bolesnim osobama kojim je sada pomoć najpotrebnija”.

foto:privatna arhiva