Ostoja Mijailović: Potrošili smo budžet

Ostoja Mijailović

foto: printscreen

Ostoja Mijailović predsjednik Partizana rekao da još rade na dovođenju plejmejkera, govorio i o poreskom dugu crno-bijelih.


Da li će biti još pojačanja poslije dolaska centra Bruna Kabokla?

“Jasno je meni da navijači žele da imamo cijeli sastav na početku sezone, ali ne dovodimo igrače da budu samo broj. Čekali smo centra i dočekali, Kaboklo se pokazalo da je onaj igrač koji nama treba. Mi smo na tržištu od početa sezone, ali ako ne nađemo što nama odgovara nećemo dovoditi samo da popunimo broj.

I dalje tražimo igrača na poziciji jedan. Ako u tome uspijemo, probaćemo da ga dovedemo. Mi smo potrošili budžet, ali naći ćemo dodatni novac ako bude potrebno” rekao je Mijailović za Republiku.

Kakav je vaš odnos sa navijačima Partizana?

“Ja sam preponosan na ovo što naši navijači rade za nas. Kako u Beogradu tako i u gostima. U Minhenu je atmosfera bila kao u Areni, zato mi je dodatno žao jer smo izgubili. Mi trećinu budžeta punimo od karata. Kada sam došao 2017. godišnje od karata smo zarađivali 33.000 evra, a sada 200-250 puta više. Navijači su naša snaga. Ne treba zaboraviti akciju “Jedan Partizan imamo” u okviru koje je sakupljeno 1,7 miliona evra za poreski dug.

Mi smo ove sezone uplatili već 570 miliona dinara, a ostalo je još oko tri miliona starog duga. Radimo na tome i mislim da ćemo u 2024. vratiti cjelokupan dug”.

Majk Džejms: Za ono što Partizan kao klub želi i koje ambicije ima, to ne može da ispuni bez Kevina Pantera

Kakvi su odnosi sada između Partizana i Crvene zvezde?

“Često slušam sa druge strane floskule o nekakvoj mržnji, a ona je posijana mnogo prije Ostoje Mijailovića. Ja ne sijem mržnju, ne interesuje me šta rade drugi. Ne interesuje me kakav Upravni odbor imaju, ni budžet, ni kako dolaze do novca, ni kako plaćaju. Interesuje me samo Partizan. Već nekoliko puta sam rekao da bih sada mogao da potpišem garanciju i pristanak da Partizan i Zvezda doživotno igraju u Evroligi.

Zašto da ne. To je u interesu srpske košarke. I oni su vratili navijače, iako imaju nešto menje od nas, ali je dobra stvar da se u Beogradu dešavaju takvi događaji u Evroligi. Kakve veze ima ko je bolji u ovom trenutku. Ja Partizanu želim da bude bolji, to je rivalski. Ja ih ne mrzim pa da zato ne želim da budu bolji od nas. Kada radite neki posao želite da budete bolji od konkurencije, da pobijedi klub koji volite i vodite”.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author