Zbog Vuka i Trifunovića u Igokei

ANDORRA LA VELLA, ANDORRA - OCTOBER 24 2018: El jugador del Mora Banc Andorra Oliver Stevic hace una gran anotación enfrentando al Ratiopharma Ulm. EURO CUP game between Morabanc Andorra BC and ratiopharm Ulm at Poliesportiu d´ Andorra Stadium on October 24, 2018 in Andorra La Vella.

Poslije desetak godina Oliver Stević se vraća u ABA ligu i njegov drugi klub u regionalnom takmičenju biće Igokea sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor, dok je taj jedini put do sada igrao za Crvenu zvezdu.

Upravo igranje u beogradskom velikanu stvorilo je poznanstva za cijeli život. Zato je i stigao na poziv sportskog direktora Aleksandrovčana Vuka Radivojevića sa kojim je u tom periodu dijelio svlačionicu, a trener im je bio Aleksandar Trifunović koji je ovog ljeta preuzeo jedinog abaligaša iz BiH.

“Radivojević je moj veliki prijatelj van terena, a Trifunović je obojici bio trener pa me zvao da im pomognem tokom pripremnog perioda. Meni je taj poziv dobro došao, jer sam se oporavio od loma ruke kojeg sam zaradio u martu ove godine pa je trebala sredina da se vratim u ritam. Posle nekoliko dana, pomalo neočekivano, dogovorili smo saradnju, jer nisam imao klub za iduću sezonu”, izjavio je Stević za “Glas Srpske”.

Sjećanja na prve utakmice ABA lige u dresu Crvene zvezde nisu posebno izblijedjela, ali je evidentno da se liga promijenila.

“Generalno gledajući poprilično davno sam igrao ABA ligu mada sam dešavanja pratio u medijima tako da mi je jasno koliko je liga napredovala po kvalitetu. Sigurno je da se mnogo razlikuje iz tog perioda kada sam bio tu i sada, a kada pogledate sastave ekipa čini mi se da takmičenje nikad nije bilo jače. Klubovi su angažovali mnogo kvalitetnih pojedinaca i biće teško doći do pobjeda. Ipak, volim jaka takmičenja koja su izazov za mene i ekipu i nadam se što boljem ishodu. O ambicijama je rano govoriti, jer još traje pripremni period”, kazao je Stević.

Iskusni krilni centar tokom karijere nastupao je za banjalučki Borac, Mašinac, Koper, Slask, Anvil, Oldenburg, Bilbao, Kazale, Zielonu goru, Gazijantep, Fuenlabradu dok je posljednje tri sezone proveo u Andori.

Pored iskustva, verujem da ću u ekipu donijeti energiju, jer me uvijek krasila brza i jaka igra u tranziciji i dobro trčanje, jer je Španija najbrža liga u Evropi. U Igokei je dosta mladih momaka pa ću se potruditi da im prenesem znanje i pomognem u sazrijevanju i usmjerim dalje. Ekipa mi djeluje dobro mada treba imati u vidu da je mnogo novih lica pa treba malo vremena da se uklopimo. Treba da “pohvatamo filozofiju” trenera kao i da se mi igrači međusobno upoznamo odnosno sagledamo sve naše karakteristike kao i način razmišljanja”, istakao je Stević.

Iduće srijede ekipa putuje u Tursku gdje će odigrati mečeve sa Bujukčekmečeom i Karšijakom.

Iako je rođen u Novoj Gorici obradovao ga je dolazak u Igokeu, odnosno Republiku Srpsku, jer je njegov otac iz Vlasenice, a majka iz Kladnja.

“Zanimljivo je da mi je u 35. godini ovo prvi klub iz Republike Srpske odnosno BiH, ako se zna da su moji roditelji odavde i prije ovog samo sam jedan dan proveo u Banjaluci. Imam malo drugačiji osjećaj u ekipi poslije toliko godina, jer sam među svojim ljudima i pričamo srpskim jezikom. Prija mi promjena i vjerujem da će biti još bolje”, naglasio je Stević.

foto:igokea.rs