Okupila se reprezentacija Srbije

Press konferencija kosarkasa Srbije, IGOR KOKOSKOV Beograd, 17.02.2020. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija

Reprezentacije Srbije, okupila se u ponedeljak, 17. februara u hotelu „Kraun Plaza“, a istog popodneva će odraditi i prvi zajednički trening u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Nacionalni tim Srbije, kvalifikacioni ciklus započinje u četvrtak, 20. februara, protiv reprezentacije Finske u Finskoj, dok će 23. februara (17:00, hala „Aleksandar Nikolić“), „Orlovi“ dočekati Gruziju.

Nakon zajedničkog ručka, tačno u 14 časove pred predstavnike medija su izašli, predsjednik KSS, Predrag Danilović, selektor Igor Kokoškov i kapiten Miroslav Raduljica.

„Želim sve najbolje Igoru u radu, siguran sam da ćemo da radimo kao tim, što je i odlika reprezentacije. Postignut je višegodišnji dogovor i nadam se da ćemo zajedno da završimo ceo Olimpijski ciklus”, rekao je predsjednik KSS, Predrag Danilović, nakon čega je uslijedilo obraćanje selektora Kokoškova.

„Htio bih da zahvalim KSS, predsedniku Daniloviću na ukazanoj časti i povjerenju, na tome što mi je data mogućnost da vodim nacionalni tim. To je san svakog trenera i ovo je poseban momenat u mom trenerskom životu. Zahvalnost i Dušanu Ivkoviću koji je bitno uticao da do tog dogovora dođe, ali moram da zahvalim i mom klubu, Sakramento Kingsima i Vladu Divcu koji su mi omogućili da budem tu u ovim ‘prozorima’, što je za mene bilo vrlo bitno. Zaista mi je drago što sam ovdje, poseban trenutak”, istakao je selektor, kojeg su svojim prisustvom na današnjoj konferenciji podržali i potpredsjednik KSS, Igor Rakočević, generalni sekretar KSS, Zlatko Bolić, direktor reprezentacije Nenad Krstić, kao i legendarni trener nacionalnog tima Srbije , Dušan Ivković.
“Ne znam i ne mogu da obećam stvari koje ne možemo da predvidimo. Kao tim kontorlišemo našu pripremu, hemiju, organizaciju. Ljepota sporta je da se svi nadaju. I ostali timovi će se pripremati, želeće da ji nećemo pobijediti samim tim što se pojavimo. Bazirali smo se na igračima koji imaju dobre sezone, koji su na najvišoj tački svoje karije, ali imamo i par beba. Možda nisu najboljih 14, ali će jednog dana nositi reprezentaciju. Takođe, tu je I nekoliko veterana čija će uloga biti da pomognu timu”, naglasio je Kokoškov.

Kapiten Srbije, Miroslav Raduljica je na konferenciji za medije poželio sreću i puno uspeha novom selektoru:
“Poželio bih Igoru dobordošlicu, vjerujem da se već oseća da je tu dugo, mi igrači ćemo uraditi sve da to upoznavanje učinimo lakšim i bržim. Ponovo kvalifikacije, ponovo taj čudni sistem, možda i najčudniji do sada, ali zajedno sa Igorom i Savezom verujem da će to na kraju biti jako dobro”, poručio je Raduljica.
U srijedu, 19. februara, počinje prodaja ulaznica za utakmicu Srbija – Gruzija, koja se igra 23.02. od 17 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Navijači će moći da kupe ulaznice na svim prodajnim mestima „Tiket vižna“, kao i putem sajta www.tickets.rs
Cene ulaznica će biti popularne, i kretaće se od 200 dinara, koliko je cijena karte za tribine.

foto:kss/Nebojša Paraušić