Određene grupe kvalifikacija za SP

Ženska seniorska reprezentacija Srbije boriće se na kvalifikacionom turniru u Beogradu (10-13. februar 2022) za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Australiji (22. septembar – 1. oktobar) sa reprezentacijama Australije, Brazila i Koreje.

Iz ove grupe, vizu za Sidnej obezbijediće dvije ekipe, pošto je Australija kao domaćin već dobila mjesto na SP. U žrebanju je učestvovala jedna od najboljih košarkašica svih vremena Sonja Vasić, koja je i izvukla kuglicu sa imenom naše Srbije.

Na drugom kvalifikacionom turniru, koji se takođe održava u srpskoj prestonici, takmičiće se Francuska, Kina, Nigerija i Mali. Na turniru u japanskoj Osaki učestvovaće Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Bjelorusija, a u američkoj prestonici Vašingtonu Rusija, SAD, Portoriko i Belgija.

Kao i sa turnira Beograd A, iz Vašingtona će dvije ekipe obezbijediti plasman na SP, jer se reprezentacija SAD direktno plasirala kao olimpijski šampion, dok će sa B turnira u Beogradu i Osake mjesto na SP obezbijediti po tri reprezentacije.

BEOGRAD A

Australija

Koreja

SRBIJA

Brazil

BEOGRAD B

Francuska

Kina

Nigerija

Mali

OSAKA

Bosna i Hercegovina

Japan

Kanada

Bjelorusija

VAŠINGTON

Rusija

SAD

Portoriko

Belgija

foto:fiba: