Odgovor Borca KS BiH

KK Borac ogovorio KS BiH.

KS BiH jutros je reagovao na saopštenje KK Borac u kojem ih optužuju da nisu obezbijedili pehare i medalje za juniorsko prvenstvo BiH. Iz KS BiH su odgovorili kako su sve poslali.

Iz Borca odgovor kako je možda sve i poslato, ali na pogrešnu adresu i pogrešnog čovjeka. KK Borac i Akademija, koja je organizovala, takmičenje su odvojena pravna lica. Onda je malo nejasno kako je KK Borac pisao saopštenje kad je organizator KK Akadmija BMP. Bilo kako bilo saopštenje koje je na FB adresi KK Borac prenosimo u cjelosti:


“Kao prvo, ne postoji nijedan zvaničan imejl, nijedna zvanična poruka, niti poziv putem kojeg je organizator turnira KK Akademija BMP – Borac informisana da će pehari i medalje biti dostavljeni putem pošte i da će ih na ceremoniji dodjele igračima uručiti delegat utakmice. Kao drugo, KK Borac i KK Akademija BMP – Borac su dva odvojena pravna lica i registrovana su na različitim adresama, KK Borac je registrovan na adresi Sime Šolaje broj 7. , dok je KK Akademija BMP – Borac registrovana na adresi Aleja Svetog Save broj 48. Kao treće, u saopštenju KS BiH je navedeno da je KK Borac organizator turnira završnice juniorskog takmičenja BiH, ovim putem želimo demantovati KS BiH i istaći da je organizator turnira KK Akademija BMP – Borac. Kao četvrto, zaista je neprofesionalno i nestručno od strane predstavnika KS BiH da ne znaju koji klub je organizator turnira (KK Akademija BMP – Borac), i da u javnosti prikazuju drugo pravno lice kao organizatora završnice prvenstva (KK Borac). Peto, kao relevantan dokaz prilažemo i ponudu za organizaciju turnira od strane KK Akademija BMP – Borac, te dokument KS BiH gdje se prihvata ponuda KK Akademija BMP – Borac za organizaciju turnira. Šesto, predsjednik KK Akademija BMP – Borac gospodin Aranđel Mišan, a ne KK Borac, to su dva odvojena pravna lica registrovana na dve različite adrese. Sedmo, u preporučenoj pošiljci za KK Akademija BMP – Borac stoji da se dostavi na adresu Aleja Svetog Save broj 48. ALI NA POGREŠNO IME I PREZIME!!! Osmo, preporučena pošiljka se dostavlja NA IME I PREZIME OSOBE KOJA NEMA NIKAKVE VEZE SA KK AKADEMIJA BMP – BORAC.

Deveto, da bi ironija bila još veća, čak su osobe iz saveza pogriješile i prezime predsjednika KK Borac. Deseto, klub nije informisan o bilo kakvoj pošiljci pehara i medalja, jer da jeste, na vrijeme bi reagovali ljudi iz kluba i ispitali zbog čega nije dostavljena na ispravnu adresu kluba. Jedanaesto, klub i da jeste informisan, pošiljka nije ispravna (ne bi mogla doći na pravu adresu) jer je preporučena na pogrešno ime i prezime odgovorne osobe kluba. Dvanaesto, ovakav neprofesionalizam i blamiranje u javnosti od strane KS BiH bi bio izbjegnut samo da su se udostojili da pošalju jedan mejl ili poziv sa svim uputstvima oko protokola dodjele pehara i medalja, što oni nažalost nisu uradili. Trinaesto, KK Akademija BMP – Borac je prihvatila organizaciju turnira i organizovala ga na odličan način, ne zaslužujemo da nas KS BiH zbog svog neprofesionalizma tereti da smo mi ,,izrežirali” nešto zarad rušenja reputacije KS BiH. Četrnaesto, u tri fotografije možete pogledati sve ove navedene argumente koje smo obrazložili, putem kojih možete vidjeti da je KS BiH napravio veliki propust u elementarnim odnosima između Kluba organizatora turnira i krovnog Saveza (nisu nas informisali o načinu dodjele pehara i medalja, pehare i medalje šalju dan prije početka turnira što je krajnje neprofesionalno jer je kao što vidimo došlo do kardinalne greške u pošiljci, nepravilno popunjavanje pošiljke na dva puta pogrešno ime i prezime odgovorne osobe kluba, te izjava u javnosti da smo mi nešto namjerno izrežirali, mi koji smo sve organizovali na vrhunskom nivou o trošku našeg kluba, sve zarad što boljih uslova za odigravanje utakmica najboljih juniora BiH). Hvala vam na razumijevanju, ovo je bio jedini način da se otklone sve dileme oko kardinalnog propusta KS BiH” piše u saopštenju KK Borac.

foto: KK Borac