Obradović: Treba biti spreman na sve

Obradović

foto: KK Partizan

Partizan u srijedu igra majstoricu u Madridu protiv Reala. Trener Željko Obradović se obratio medijima.

Tradicija Evrolige će sigurno biti srušena. Crno bijeli imaju želju da budu prvi tim koji je majstoricu dobio u gostima.

“Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem…Neko će na Fajnal for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dvije utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Prije svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu“, rekao je Obradović.

Na konstataciju da gost nikada nije slavio u petoj utakmici, Obradović kaže:

“A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2-0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari mijenjale. Vidjećemo u srijedu poslije utakmice šta je bilo“, rekao je Obradović i nastavio:

“Ovo je utakmica koja vodi direktno na Fajnal for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. Pogledajte posljednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice.”

Partizan će u petoj utakmici biti jači za kapitena, Kevina Pantera.

“Kevin Punter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno.”

Igrači moraju da vjeruju prolaz.

“Mislim da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kada smo bili sami, ali i kada nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu – tu treba da bude uvjerenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš”.

Utakmica između Real Madrida i Partizana na programu je u srijedu od 21 čas.