Obradović: Problem je psihološki zamor

Obradović

foto:printscreen

Partizan jedna izborio majstoricu sa Studnetskim centrom u četvrtfinalu ABA lige. Željko Obradović zna razlog slabe igre.

Džejms Naneli je spasio Partizan da ne završe sezonu prije nego što su planirali. Igraće se majstorica u Beogradu.

“Izjednačena utakmica sa mnogo oscilacija i preokreta. Studentski centar je odigrao odlično, a mi smo našli snage da stignemo do pobjede. Želja i energija su bile tu, ali imamo velikih, velikih problema kada je igra u napadu u pitanju.

Imamo nevjerovatno loše procente šuta, znam da je pritisak bio prisutan, ali to moramo da riješimo. Momci će dobiti dan odmora, da se osvježe, da dođu sebi prije odlučujuće treće utakmice”, rekao je Obradović i nastavio:

“Kristalno je jasno da je poraz od Reala ostavio veliki trag na igračima. Odbrana je na željenom nivou, natjerali smo rivala u oba meča na mnogo izgubljenih lopti, ali su problem kontrola skoka i šut. Jam Madar i povreda? Trebalo bi da bude spreman za naredni meč.”

Igrači moraju da zaborave Real.

“Igrači Partizana su ljudi kao i svi ostali. Odigrali su više od sedamdeset utakmica ove sezone, mora da dođe do oscilacija, mora da dođe do zamora materijala. Kod nas je problem psihološki zamor poslije poraza od Reala. Moramo to da zaboravimo, iako su iza nas maestralne partije u Evroligi. Moramo da se fokusiramo na iskušenja u ABA ligi. Momci su se borili i izborili i ja im čestitam na tome”, zaključio j Željko Obradović.

Treća utakmica zakazana je za ponedeljak, 23. maja, sa početkom od 20 časova

About The Author