Obradović: Pavlos i Duda nedostajaće čitavog života

Košarkaši Partizana učestovaće na turniru u Atini koji nosi ime legendarnog predsjednika Panatinaikosa Pavlosa Janakopulosa.

Osim crno-bijelih na turniru će nastupiti domaći PAO, prvak evrope Anadolu Efes i njemački Ulm.

U najavi turnira govorio je i Željko Obradović, trener tima iz Humske, koji je 13 godina blisko sarađivao sa pokojnim Janakopulosom u Panatinaikosu, sa kojim je pet puta osvajao Evroligu.

“U ime Partizana želio bih da se zahvalim na pozivnici da učestvujemo na ovom turniru. Srećan sam što sam ponovo ovde, a imaćemo i priliku da odigramo dvije jake utakmice. Svi znate kakav je bio moj odnos sa Pavlosom Janakopulosom. Nikada neću zaboraviti šta je sve uradio za mene – on je jedinstvena osoba koja je me je naučila mnogo čemu, ne samo u košarci. Slušao sam njegove savjete i naš odnos nije bio samo profesionalan. Bio je sa nama svakog dana, svake večeri, bio je blizak sa svim ljudima u klubu. On je bio osoba o kojoj treba govoriti. Hvala i Dimitrisu što nas je pozvao“, rekao je trener Partizana i dodao:

“Svjestan sam da i u Grčkoj danas svi pričaju o smrti mog kuma Dude Ivkovića, kao što je to nekad bio slučaj i sa Pavlosom. Njih dvojica će mi nedostajati čitavog života“, rekao je Obradović.

U subotu u prvom polufinalu od 16 časova igraće ULM i Efes, a od 20 časova planiran je meč Panatinaikos – Partizan.

foto:printscreen/youtube