Obradović: Navijači su nas podigli, ovo je fenomenalno

Obradović

foto: printscreen

Izjava trenera Partizana Željka Obradovića poslije pobjede protiv Crvene zvezde u 21. kolu ABA lige.

Partizan se vratio iz zaostatka od 20 poena i na kraju došao do ubjedjive pobjede.

Drugo poluvrijeme, druga energija, druga želja. Najvažniji trenutak je bio ukradena lopta i trojka Madara na kraju treće četvrtine. Ali takve trojke je davao i Kampaco. Njega smo bez potrebe faulirali i slali na liniju za slobodna bacanja. Ovaj broj slobodnih bacanja Lesora pokazuje da je Zvezda htjela da on ide na slobodna bacanja. Sigurno da je on jedan od naših junaka jer je imao 15/21. Čestitam ekipi jer su odigrali neuporedivo pametnije u drugom poluvremenu“, rekao je Željko Obradović.

Na kraju meča Matijas Lesor je udario Filipa Petruševa.

“Još jednu stvar želim da istaknem, Matijas Lesor je nevjerovatan čovjek, sa nevjerovatnom energijom, koji mnogo donosi timu. To što je uradio na kraju utakmice je bespotrebno. Kao trener želim da izvinim Petruševu što ga je dva puta odgurnuo. Da li je provokacija ili nije, to nije razlog. Navijači su nas podigli, ovo je bilo fenomenalno, ali bilo bi bolje da se neke riječi nisu čule. Nijedna pobjeda na svijetu nije važnija od toga da se ponašaš normalno. Ja sam takav”, rekao je Obradović.

Jedno od pitanja bilo je zašto je Madar bio u petorci kada je Kampaco bio na terenu.

“Ko je okrenuo utakmicu? Kao trener imam pravo da vjerujem igraču, ja sam vjerovao Madaru, odigrao je slabije u početku , ali je u drugom poluvremenu bio najvažniji igrač. Koliko Kampaco ima utakmica u NBA, u EL, a koliko Madar? Ne može ništa preko noći. Kampaco je bio bitan igrač u NBA, pored ovog našeg čuda od čovjeka Nikole Jokića. Sad su neki drugi ciljevi ispred nas. Nekoliko utakmica je ispred nas, sve lakše od lakšeg. “

Obradovića su novinari pitali i o izjavi Duška Ivanovića, koji je prethodno poručio da i Partizan zna da će Zvezda na kraju dobiti.

“Nikad sebi nisam dozvolio da pričam na način da znam šta neko drugi misli. U Evroligi je trenutak gdje znamo da zavisimo od nas samih. Raspored je izuzetno težak. U ABA ligi imamo pobjedu više i sada treba da probamo da imamo prednost domaćeg terena. U plejofu se zna, energija, želja i hladna glava. Je l’ ste čuli nekad od mene da pričam šta neko drugi misli? Je l’ to normalno? Opet pričamo o tome kako neko gleda na stvari“, poručio je Obradović.

About The Author