Obradović kritikovao poslije Igokee

Obradović

foto:printscreen

Trener Partizana imao riječi kritike za igrače poslije utakmice protiv Igokee.

Partizan je upisao pobjedu 89:74 i tako došao do 14. pobjede u nizu u ABA ligi.

“Zaista nam je drago da smo ponovo imali veliki broj navijača na utakmici. Bio je veoma lijep gest kluba koji je pozvao sve mlade da prate ovaj meč. Bilo je lijepo vidjeti djecu u sali protiv tima koji igra veoma dobro. I danas je to bilo tako.

Mi smo igrali na mahove i to je bilo sasvim dovoljno da pobijedimo ubedljivo. Ostaju nam još dvije utakmice u ABA ligi. Obe na gostovanju, protiv ozbiljnih ekipa. U vremenu ispred nas, moramo se pripremati i za to, uz ono što nam slijedi u Evroligi”, rekao je Željko Obradović u uvodnom izlaganju.

Partizan je u trećoj četvrtini gubio 50:52 nakon što je Igokea serijom 8:0 otvorila drugo poluvreme zbog čega je trener Obradović promijenio skoro čitavu petorku i na parket poslao “evroligašku postavu” koju su činili Dante Egzum, Kevin Panter, Džejms Naneli, Janis Papapetru i Zek Ledej.

“Ja pokušavam na ovim utakmicama da rasporedim malo minutažu. Mislim da je to bilo to što smo htjeli, ali to nikad ne može da se predvidi. Utakmica uvijek daje neke odgovore, kao što je na početku treće četvrtine kad smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganje. Onda sam ja napravio izmjene i petorka koja je ušla do kraja četvrtine je primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava. To će biti kriterijum tj. ko ga igra odbranu kao što je bilo u svim ozbiljnim utakmicama.

Probam da dajem šansu svima jer se svi trude i treniraju. Samo nekad treba postaviti pitanje, a to ću ja sigurno da uradim, zbog čega vi trenirate? Zbog čega trenirate i dolazite u salu ako izgledate na utakmici kako izgledate? Ako ne poštujete sebe, protivnika, svaku loptu… Ako prije bonusa imate pravo da napravite faul jer je to veliko oružje pametnog igrača, a mi primimo osam lakih poena na polaganju… Tu sve počinje i završava.

I to će tako da bude uvek koliko god mi pričali, sastančili, analizirali i radili korekciju na treningu. Do određenog trenutka to će da prihvate, a onda kad se malo olabavi situacija sve će da bude isto. Geneza ovog sporta je takva da ko god uđe u salu, uđe da bi šutnuo loptu u koš, a ne bi se spustio u stav i igrao odbranu”, rekao je Obradović.

Balša Koprivica je večeras dobio prve minute nakon višemjesečnog odsustva.

“Balša Koprivica je totalno i apsolutno van ritma. Ovo večeras je bila nagrada za njega da se vrati i osjeti malo. Sa njim ću imati poseban razgovor. Poslije pauze želja koja je nesporna postoji, ali on mora da shvati način kako može da pomogne timu.”

Aleksa Avramović i Alen Smailagić su ponovo bili najefikasniji pojedinci crno-bijelih.

“Nemojte zaboraviti da su obojica bili van tima na početku sezone. Imali su ogromnu pauzu. Igraju dobro, mada… Uvijek postoji to mada. Treba da shvate da kad igraju najbolje treba da nastave da igraju najozbiljnije. To ponekad ne rade i to je problem, ali čestitke na načinu na koji igraju u zadnjim utakmicama.”

Novinare je zanimalo da trener Partizana prokomentariše i to koliko je teško igrati utakmice gdje je ekipa apsolutni favorit i gde se jedino pobeda očekuje.

“Pokušavam da igrače u odnosu na kalendar i putovanja osvježim. Poslije puta iz Monaka kad smo se vratili u pola 6 ujutru, logično je bilo da igrači dobiju slobodan dan. To znači da smo utakmicu pripremili sa jednim treningom i jutros na dan utakmice.

Kad imaš više vremena da pripremiš utakmicu sa dva, tri ili četiri treninga, to je totalno drugačija slika. To se uvijek na utakmici vidi. Ko je koliko koncentrisan, spreman i ko koliko može da pomogne timu. I sutra će da imaju slobodan dan jer je to neophodno. Ne svi, imaju igrači koji će raditi individualno, a u srijedu i četvrtak će biti mnogo ozbiljni treninzi.

Želimo odigrati protiv Panatinaikosa na najbolji mogući način. Ono što znam, vjerovatno ne možemo biti osmi. Sve ostalo je moguće, ali ne zavisi samo od nas. Mi ćemo probati da odigramo najbolje i pobijedimo, pa gdje god završimo poslije toga. Ispred nas je period koji moramo iskoristiti svaki trening da radimo na najbolji mogući način”, zaključio je Obradović.

U posljednjem kolu regularnog dijela sezone Partizan će gostovati Zadru. Potom će odigrati zaostalu utakmicu 22. kola protiv podgoričke Budućnosti.

About The Author