Jovanović: Partizan igra pametnu košarku i napada slabe tačke

Jovanović

foto:printscreen

Trener Igokee Vladimir Jovanović govorio poslije utakmice protiv Partizana.

Partizan je u 25. kolu ABA lige pobijedio goste iz Laktaša 89:74.

“Čestitam Partizanu na pobjedi. Kako sam i rekao u najavi utakmice, za nas veoma teška nedelja. U smislu da nismo imali dovljan broj igrača na treningu za igru pet na pet. Uglavnom smo imali šest sedam igrača i morali smo da imprvizujemo. U takvoj situaciji smo se spremali i mogu da budem zadovoljan većim dijelom utakmice. Energetski smo izdržali da ovde odigramo pristojno.

Na kraju evidentan pad i u energiji i to je dovelo do pada i u koncentraciji što je ekipa Partizana naravno kaznila. Raduje me 36 skokova od kojih je 15 u napadu gde smo nadskakali ekipu Partizana. Ima puno prostora da još ovim momci napreduju. Dobro treniraju, dobro se ponašaju i mislim da ćemo biti sve bolji i bolji”, rekao je Jovanović.

Novinari su pitali Jovanovića da li je očekivao da Partizan na početku igra brzom iako su oni konstatovali da igra sporiju košarku i dobili konkretan odgovor.

“Ne nisu me iznenadili iz prostog razloga što ne mislim da su oni igrali toliko brzo u napadu koliko smo mi bili u uvodnim minutima utakmice u grču jer nismo odigrali agresivno na igraču i oni su svaki back dor i prodor smo izgubili i oni su imali otvorene šuteve. Kad smo u tom segmentu bili bolji, oni su ako se ne varam dali sedam trojki u prvoj četvrtini, ali 10 puta su bili sami. Mislim da je to uticalo, a ne njihova brza igra. Ja ne mislim da Partizan igra sporo, Partizan igra pametnu košarku i napada slabe tačke protivnika”.

U drugom poluvremenu Igokea je povela, ali je Partizan brzo okrenuo meč i došao do pobjede.

“Kad izgubiš energiju i kad ne možeš da trčiš gore dole dobro i kada ne možeš da stigneš nogama da braniš ništa onda je sve teže mnogo. Onda dođu i lagani koševi. To se vidi kako nismo napravili faulove da uđemo u bonus na kraju treće četvrtine i početak četvrte. To su neke stvari koje mogu da opravdam situacijom koja je bila pre utakmice. Koliko sam mogao ja sam podijelio minute”.

Je li zadovoljan sezonom na klupi Igokee?

“Ako znamo da smo samo prije tri četiri nedelje strijepili svi da li će to biti opstanak, poslije smo pobijedili četiri utakmice za redom i ispunili prvi cilj, koji možda nije bio na početku sezone, ali tokom sezone neki put se ciljevi promijene. Ispunili smo cilj da ostanemo u ligi. Imamo još dvije utakmice i idemo na pobede. Mi smo i večeras došli da pobijedimo. Imamo i domaće prvenstvo koje nam je važno”.

Igrači Igokee su igrali pred više od 10 hiljada navijača.

“Ambijent je bio pravi košarkaški i uživanje je bilo biti pored terena. Siguran sam da je prijalo mojim igračima i ovo je sjajno. Očekivali smo više i spremali smo se da će biti svih 20 hiljada. I ovako je bilo za uživanje. Da li je bilo grča? Možda u ovodnim minutima, nevezano za gledaoce, više za respekt, ali brzo smo se vratili”.

Prati li Partizan u Evroligi?

“Sigurno da pratim. Ja sam im čestitao i sigurno da su napravili sjajan uspjeh. U zavisnosti na koga će ići, ali sam siguran da bilo ko da je sa druge strane ne želi baš Partizan i imaju šanse protiv svih protivnika”.

About The Author