Novica se oprostio. Ide u navijače

Novica Veličković oprostio se od aktivnog igranja košarke.

U njegovu čast gostovao je autuelni šampion Evrolige Efes, koji je pobijeđen 92:85 u fantastičnom ambijentu. Veličković je simbolično ušao u igru u finišu prvog poluvremena. Potom je održao emotivan govor.

“Nažalost, danas nas je napustio Duda Ivković. Ovim putem bih htio… Malo me emocije… Ovim putem bih htio da mu se zahvalim na svemu što je uradio za našu i svjetsku košarku i za mene lično, za svaki savet koji mi je dao. Neka mu je vječna slava”, rekao je Veličković sa suzama u očima i nastavio:

“Zahvalio bih se mojoj porodici, Duletu (Vujoševiću), Saši Daniloviću za sve što je uradio za mene. Tu su i svi ljudi koji su mi pomogli u karijeri, pogotovo moji saigrači bez kojih ne bih ni bio u ovoj poziciji. Hvala Partizanu na svemu što mi je u životu dao. Probao sam samo djelić toga da vratim. Isto tako i vama navijačima sam hteo da vratim za svu energiju koju smo dijelili svih ovih godina. Isto tako, želim svu sreću Željku i ekipi, da ih zdravlje prati. Partizanova publika zna da cijeni borbenost i energiju i to je sve što imam da poručim ovim momcima ovde. I jednu pjesmu sam ponavljao gdje god da igramo, jer igrati u Partizanu ne možeš da se opustiš. Voleo bih da se svi zagrlite. Hajmo sad: ‘Gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari…'”, zapjevao je Novica sa cijelom dvoranom.

“Biću i ja navijač, prelazim na tribinu. Deset nezaboravnih godina, hvala vam od srca”, završio je obraćanje Novica Veličković.

foto:KK Partizan NIS

About The Author