Nismo se tako dogovorili

Trener Crvene zvezde nakon poraza od Asvela.

Crvena zvezda je u osmom kolu Evrolige poražena od Asvela na domaćem terenu 72:74.

“Želio bih da čestitam protivniku na velikoj borbi koju je pokazao i na tome što su vjerovali 45 minuta. Mislim da je razlog što su pobijedili bila njihova agresivnost na ofanzivnom skoku i odbrana u važnim momentim, ali i to što nismo uspjeli da u bitnim momentima pronađemo bitna rješenja”, rekao je trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović novinarima.

“Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajmaut 15 sekundi prije kraja u regularnom dijelu i 27 sekundi prije kraja u produžetku. U prvom slučaju dogovor nije ispoštovan, igrači su se raširili da ostave Davidovcu ‘mismeč’, ali to nije bio plan. U drugom slučaju, kada je trebalo da napadnemo, Lorenzo Braun se okliznuo i mi smo počeli da jurimo loptu po podu… U utakmici na domaćem terenu, imati tajm-aut u završnici je prednost. Očigledno mi tu prednost nismo iskoristili, a osim ta dva poena, bilo ih je još koji bi donijeli pobedu. Promašenih otvorenih šuteva, promašenih polaganja…”.

Upitan je da li su ekipi potrebne promjene?

Neke odluke ako treba da se donose, treba u paketu. Ja sam na ovom mjestu tri nedelje i pokušavam da radom učinim to da ekipa bude bolja. Vjerujem u ove igrače jer su to igrači sa kojima radim. Dok mi se daje prilika da radim sa njima, nastaviću da vjerujem. Ne mislim da zbog izgubljene utakmice i razočaranja, maltene dobijene utakmice, ne mislim da treba da radikalno prestanem da vjerujem u ono što radim i u ljude sa kojima radim. A, mislim i da nemam drugi izbor”, rekao je Gavrilović.

Trener crveno-bijelih je govorio i o tome šta može da se uradi mimo promjena u sastavu.

Mislim da Zvezda može da igra bolje, da treba da igra bolje i da je večeras trebalo da igra bolje. Moramo aktivnije da kažnjavamo šta radi odbrana protivnika, slažem se da večeras nismo pokazali napredak. Deo toga moram da pripišem fizičkim karakteristikama protivnika, a drugi deo mogu da pripišem svojoj ekipi i neispunjavanju onoga što smo pripremali u ova dva ciklusa. Mislim da povratkom Filipa Čovića, sa preraspodjelom minuta, sa podizanjem forme Davidovca i vraćanjem samopouzdanja Dženkinsu možemo da izgledamo bolje. Na primjer, Lazić i Dobrić su uradili šta je trebalo. Faje osim u trenucima realizacije je dao ono što treba. Centri su bili dosta udaljeni od obruča zbog sposobnosti i gabarita Jakirija koji je mnogo uticao na procente. To su neke stvari koje se već sada vide, a sigurno da želite da čujete globalna i revolucionarna rešenja, a meni je lakše da pričam o terenu”, rekao je Gavrilović.

foto:KK Crvena zvezda

About The Author