Babić: Sa Nikolinom igram već 10 godina i neće biti problem uigravanje

Nikolina Babić debitovala za Feniks.

Reprezentativka BiH Nikolina Babić, debitovala je za ekipu Feniksa u meču Lige BiH protiv Jumpera. Feniks je slavio ubjedljivu pobjedu 122:39. Babićeva je za 14 minuta na terenu upisala 14 poena i šest asistencija.

“Nakon ovakve utakmice niko ne može biti nezadovoljan. Odigrali smo jako dobru odbranu. Vidjela se jaka želja od početka i nadam se da ćemo tako nastaviti iz utakmice u utakmicu da se dižemo”, kaže nam Babićeva.

Babićeva i Bura su u Feniks stigli kao pojačanja za završnicu Lige BiH. U polufinalu šampionata Feniks će na aktuelnog šampiona ekipu Banovića.

“Znam mnogo o njima. To su moje bivše saigračice i naravno da ih pratim. Oni su ekipa koju poštujemo. Trebamo da se spremimo. Poštujemo ih. Nikog ne potcjenjujemo i treba da pokažemo naš rad i trud i rezultat neže biti negativan”.

Babićeva je u Feniks stigla iz Budućnosti. Dugo je igrala zajedno sa kapitenom Feniksa Nikolinom Džebo.

“Nikolina i ja igramo zajedno 10 godine. Sada će biti 11. Patricija Bura je takođe sa mnom igrala u Budućnosti takod a ne bi trebalo biti problema oko uigravanja. Svi smo željni da napredujemo”.

Bura i Babićeva su u Banjaluku stigle iz podgoričke Budućnosti sa kojom su ove sezone stigle do finala WABA lige. Nisu uspjele da obrane titulu pošto je Beroe u finalu slavilo pobjedu 66:56.

“Imali smo zdravstvenih problema. Ja i još jedna igračica smo izašli iz korone. Ove godine smo podmladili tim i svakako da smo zadovoljne rezultatom”.

Selekcija BiH izborila je plasman na Evropsko prvenstvo. Babićeva se nada pozivu selektora.

“Vidim se tu, ali sve zavisi od selektora. Sigurno da ćemo biti autsajderi , ali uvijek možemo da iznenadimo”, završila je Nikolina Babić.

foto:koarka24.ba

About The Author