Nikolin Zubac: Ne dozvoljavam da me spominju u negativnom kontekstu

Nikolina Zubac postala top tema u Bh košarci.

Nikolina Zubac, koja je igrala za mlađe selekcija BiH, potom za seniorsku, obavijestila je KS BiH da zbog problema sa vizom ne može doći na okupljanje reprezentacije. To kao da je bio okidač da se sva srdžba i frustracije u Savezu izliju na 22. godišnju djevojku. Možda je i pogriješila, ali ovoliko problema da je izazvala, teško je povjerovati. Kontaktirali smo je da prokometariše izjave generalnog sekretara Amera Čolana i menadžera za žensku košarku Razije Mujanović.

“Ne bih komentarisala druge izjave”, kratko je na početku za naš portal rekla Nikolina.

“Ali voljela bih znati, kakav je to odnos prema igračicama? Naprave spisak od 24 igračice, mene nema na tom spisku i poslije par dana dobijam poziv da sam u 12 igračica. Jer su vjerovatno neke igračice odbile poziv. I ja na sve to pitam:”o čemu se radi?”, da bih dobila odgovor kako je taj spisak sastavljala potpuno treća osoba iz Saveza, koju sad spominjati neću”, puna je gorčine mlada košarkašica rodom iz Nevesinja.

“Imam sve poruke, sve dokaze, sve snimljene pozive i voljela bih da se na ovome završi, jer neće biti dobro ni po jedne ni druge ako nastavimo. Mnogo toga znam, ali ćutim, nikoga ne vrijedjam, ali neću dozvoliti niko ni da mene spominje u negativnom kontekstu, jer koliko sam mogla toliko sam dala toj reprezentaciji. Ima tu još par ljudi koji će vrlo radi dati svoje izjave, koji dosta znaju, ali opet kažem, lijepo bi bilo da se završi na ovome”, završila je Nikolina.

foto:fiba

About The Author