Nikolina Zubac ne može na okupljanje reprezentacije. BH savez prijeti suspenzijom

Ženska košarkaška reprezentacija BiH treba da se okupi pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali pojavio se veliki problem.

Naime Nikolina Zubac košarkašica češke Ostrave se neće pojaviti na okupljanju. Razlog je kako je navela problem sa vizom.

“Voljela bih da objanim sta se zapravo dogodilo,i zašto sam primorana bila da podnesem ostavku u nacionalni tim. Radi se o mojoj šengenskoj vizi,koja je vrlo bitna za moj povratak iz Bosne u Češku. Zapravo jos uvijek nemam vizu i kad sam dolazila ovdje imala sam jako velikih problema dva puta su me vraćali sa aerodroma(Sarajevo,Podgorica), da bih treći put imala sreće i uz papir iz Ministarstva spoljnih poslova Češke uspjela doći. iz reprezentacije sam obavijestila o mom problemu, da ako dodjem ne bih mogla da se vratim ovdje i moj ugovor bi propao, na šta su oni imali samo odgovore prijetnje, sa kaznama. Jako loš postupak ljudi iz saveza, nisu htjeli ni da čuju, ni da pokušaju da me razumiju, da nije do mene, samo su počeli da prijete, kao da sam ja kriva sto ne mogu doći. Samim tim ja nisam imala drugo rješenje osim da dam ostavku u Nacinalnom tim, na snagu odmah i na neodredjeno vrijeme”, napisala je Nikolina na facebook-u.

U KS BiH su rezignirani što su na engleskom jeziku dobili obavještenje i kažu da će pokrenuti postupak suspenzije košarkašice. U mailu koji joj je poslao generalni sekretar KS BiH piše:

Dobar dan Nikolina,

Primili smo tvoje pismo koje si nam poslala i odmah na startu moram reći da je jako neozbiljno pisati mail na Engleskom prema matičnom savezu i u naslovu maila ne staviti nikakav naslov kome i za šta se isti naslovila.

Pretpostavljam da ti nisi ni pisala ovaj email pa evo ukratko ću ti i odgovoriti a vjerujem da te već kontaktirala Razija po ovom pitanju.

Košakraški savez će pokrenuti suspenziju ukoliko se ne odazoveš na pripreme za koje si potvrdila da dolaziš i za koje smo ti već kupili i poslali kartu a ti si potvrdila dolazak. Takodje je nemoguće da igraš a da ti klub nije sredio i završio dokumentaciju što je još jedan prekršaj i obavijestićemo FIBU vezano za tvoj slučaj.

Ostalo zaista ne bih komentarisao na tebi je da se odlučis i da u roku od 24 sata javiš da li dolaziš ili ne na okupljanje – naravno koristi Bosnaski jezik za komunikaciju sa savezom, napisao je Čolan.

foto:fiba

About The Author