Nikola Kalinić o Željku Obradoviću: I dalje gori ‘vatra’ u njemu i zato je najbolji

Nikola Kalinic

foto.printscreen

Nikola Kalinić košarkaš Barselone govorio je o svom bivšem treneru Željku Obradovići, kao i o Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Kalinićev posljednji mandat u Crvenoj zvezdi obilježili su veliki neredi u “vječitim derbijima”. Koje je tvoje mišljenje, koliko se situacija promijenila od tog perioda?

,,Nisam gledao toliko derbije, samo mi je žao što je velika razlika između tih utakmica u Evroligi i ABA ligi. U Evroligi sve to može da bude sportski, navijanje, da se ne ubacuje ništa, jer znaju da će da ih kazne. Sve to izgleda kako bi trebalo da izgleda. Bude vrijeđanja, ali se sve završava na verbalnim stvarima.

Onda dođe ABA liga i krene ubacivanje petardi, novčića, flaša, stolica… I sve to se pokvari. Očigledno da sve to može da se organizuje kako treba. Zašto regionalni šampionat nije sposoban da se drži pravila i kazni, ne znam. Sve to je i greška igrača.

Ako se ikada vratim u ABA ligu, pokušaću da sve to promijenim na neki način. Kada se pogodi sudija, izađu sa parketa, ne žele da učestvuju u tome. Ako se vrijeđa sudija, odmah se gledalac izbaci, a mi igrači pokušavamo da budemo čvrsti momci i kada nas gađaju, hoćemo da igramo još jače. Pa ne, upravo to je greška.

Treba i treneri i igrači da se dogovore i na jednoj i na drugoj strani, šta god uđe na parket, obe ekipe odlaze sa njega i ne nastavlja se, dok se to ne iščisti. Neki će reći da su igrači razmaženi. Ako sudije mogu da poštuju to, zašto smo mi gori od njih?”, rekao je Kalinić za portal BasketballSphere.

MERIDIAN KAZINO: Uhvati Aviator jesenji let, zaigraj za Sony PS5

Spomenuo je kako je dolazak Željka Obradovića podigao Partizan. Imali ste priliku da sarađujete tokom sezona u Fenerbahčeu. Postoji li nešto čega možeš da se sjetiš, da je upečatljivo u vezi sa njim?

,,Živi košarku, 24 sata je u tome. Dešavalo se da dođe ujutru na trening i da te pita da li si gledao neku NBA utakmicu. Reko ‘nisam Željko, spavao sam’, da bi mi rekao ‘e tamo je bila jedna situacija kada je ovaj uradio ovo, onaj ono’, onda shvatiš da čovjek prati košarku na svim frontovima i da stvarno voli to. Ili kad dođe i dodaje klincima poslije treninga, vraća im lopte, ispravlja im šuteve.

Trener na takvom nivou rijetko to radi. I dalje gori ‘vatra’ u njemu i zato je najbolji. Uspijeva da održi motivaciju, poslije svih j, da i dalje bude toliko ‘zapaljen’. To je ono što ga izdvaja”, naveo je Kalinić.

About The Author