Nedović: U reprezentaciji “cepaju”

Nedović

foto: aba league/Dragana Stjepanović

Nemanja Nedović tražio da ne igra za reprezentaciju.

Selektor Srbije Svetislav Pešić juče je rekao kako je Nemanja Nedović od njega tražio da ne igra za Srbiju na mečevima protiv Velike Britanije i Turske.

Nedović je zamolio da propusti ovaj ‘prozor’, nije u potpunosti spreman, a kada neko nije u potpunosti fit, bolje je da ne igra i za njega i za reprezentaciju. Dobrić se povredio, nije teža povreda, vidjećemo, zahtijeva mirovanje, nadamo se da će se oporaviti”, rekao je Pešić.

Nedović je danas dao izjavu pred meč Crvene zvezde u Evroligi, koja ih sutra očekuje protiv Fenerbahčea. Objasnio je i zašto nije sa reprezentacijom.

“Zamolio sam ga da preskočim utakmicu protiv Velike Britanije i stavio sam se na raspolaganje za drugu utakmicu protiv Turske. Dogovor je da se čujemo kada se vrate, pa da odlučimo zajedno. I dalje nisam sto odsto spreman i svjestan sam da kada bih otižao u reprezentaciju, da je tamo “cepanje” od početka. Tu nema da te neko pazi i da se pričuvaš i tako treba da bude jer se igraju dvije ključne utakmice. Osjetio sam da nisam spreman za to i u dogovoru sa selektorom sam se stavio na raspolaganje za drugu utakmicu. Imaću više vremena da treniram, odigram meč sa Fenerom i da se u boljem stanju nađem na raspolaganju. Na selektoru je odluka”.