Nedović: Htio sam da se vratim u Zvezdu, ali…

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović, jedan od najboljih igrača Panatinaikosa, izjavio je da je ljeta 2020. godine hteo da se vrati u Crvenu zvezdu, ali da nije došlo do dogovora.

“Bilo je to poslije moje druge godine u Milanu kada nisam produžio ugovor. Zaista nisam imao ništa protiv da se vratim, da “restartujem” karijeru. Bio sam čak na razgovoru sa predsjednikom Nebojšom Čovićem, međutim, tadašnji trener (Saša Obradović) imao je neke nedoumice. Što se mene tiče trener je najbitiniji.”

“Ako te trener želi sve ostalo će biti lako. Tu se nismo poklopili. Ljudi iz Panatinaikosa su se javili bez ikakvih nedoumica i odmah sam znao da je to moja sljedeća desitnacija”, rekao je Nedović u razgovoru za Al Džazira Balkan.

Nedović je sa reprezentacijom Srbije osvojio olimpijsko srebro u Riju, a zbog povrede je propustio kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Novi selektor Svetislav Pešić uvrstio je Nedovića na spisak za mečeve protiv Slovačke u kvalifikacijama za SP 2023. godine.

Nisam bio uz ekipu u Beogradu da bih mogao da kažem šta je išlo po zlu. Sigurno je da moramo da pronađemo zajedništvo koje nas je krasilo od 2013, kada smo kao generacija debitovali na velikim takmičenjima. Kada imaš hemiju i zajedništvo u ekipi, sve ostalo je veoma lako. Imamo iskusnog trenera koji će nas usmeriti u dobrom pravcu.”

“Na nama igračima je da sklonimo ego sa strane, da se svi stavimo u službu ekipe, da zaboravimo na uloge koje imamo u klubovima u toku sezone ida se stavimo u službu reprezentacije, jer mislim da nema ništa ljepše od predstavljanja svoje zemlje na velikom takmičenju”, istakao je Nedović.

rts:foto:euroelague