Najbolja košarka se igra u Evroligi

Trener Barselone i bivši selektor Srbije i Crne Gore Svetislav Pešić, koji je bio šampion svijeta 2002. godine u Indijanapolisu istakao je u intervju za “Mocartsport” da očekuje veoma izjednačeno Svjetsko prvenstvo i da će biti jedno od najjačih dosad.

“Košarka van NBA ima sjajan napredak. Najbolja košarka se igra u Evroligi. To je moj stav, ne može niko da mi zabrani da to kažem. Taj stav mogu i argumentovano da obrazložim, uz sva priznanja NBA”, rekao je Pešić.

Srbija će se u grupnoj fazi takmičiti sa Italijom, Angolom i Filipinima.

“Italijani će doći u jakom sastavu, bez obzira na njihov kvalitet, teško će se umiješati za borbu za medalje. Ipak, mogu da utiču na borbu oko plasmana u drugi dio. Sistem je drugačiji i zahtjevniji nego ranije. Sada praktično moraš sve vreme da pobjeđuješ ako želiš da ideš do kraja. Ranije si mogao sebi da priuštiš neki kiks u početnoj fazi”, objasnio je Pešić.

Sjajni stručnjak istakao je i da će srpski tim imati veliku šansu da pobijedi SAD.

“Imaćemo dobar tim, naša velika prednost je što imamo kontinuitet i ogromno iskustvo, odigrali smo nekoliko finala. Igrači su pokazali da mogu da igraju sa svakim, pa i sa Amerikancima. Na Olimpijskim igrama smo u grupi imali pobjedu u rukama. Dakle, imamo šansu, ali prvo treba stići do te utakmice. Treba ići meč po meč”, zaključio je Pešić.

foto:

About The Author