Mulaomerović: Dorsi nas je “ubio”

Damir Mulomerović

foto:FIBA

Izjava selektora Hrvatske Damira Mulaomerovića nakon poraza od Grčke.

Grčka je u prvom kolu Evropskog prvenstva pobijedila Hrvatsku 89:85. Nisu imali košarkaši Hrvatske rješenja za Tajlera Dorsija i Janisa Adetokumba, koji su dali po 27 poena.

“Bila je teška utakmica, utakmica dvaju različitih poluvremena. U prvom smo se mučili s njihovim napadačkim skokovima, na kraju je to bila i razlika. U prvih pet minuta smo bili dobri, ostavljali smo braću Adetokumbo na šutu, ali onda smo bili loši u sljedećih 15 minuta. U drugom poluvremenu smo napadački bili bolji, imali smo bolju realizaciju, pogotovo Smit i Simon, koji je puno i kreirao”, rekao je Mulaomerović i nastavio:

“Dobri su bili i Bogdanović i Zubac. Vratili smo se sa -19 i imali smo priliku za pobjedu protiv odlične Grčke. Janis je napravio svoje, ali Dorsi nas je “ubio” tricama u prvom poluvremenu. Ne mogu nešto prigovoriti svojim momcima. Odlično su se borili. Janisa ne možete zaustaviti ‘jedan na jedan’, jer je fizički snažan. Ostavljali smo ga na šutu, to su svi vidjeli. Teško ga je zaustaviti. No, nisam nezadovoljan kako smo ga čuvali. Morali smo potrošiti mnogo igrača na njemu i napraviti puno faulova. Žao mi je što ga nismo uspjeli zaustaviti u zadnjim napadima”.

Hrvatska drugu utakmicu igra već sutra, u subotu, u 14 sati i 15 minuta protiv Velika Britanije.

About The Author