Andrej Žakelj: Možda su oni bili malo umorni, ali to nije naš problem

Žakelj prezadovoljan.
Andrej Žakelj

foto: Budućnost/Filip Roganović

Andrej Žakelj prezadovoljan nakon pobjede protiv Crvene zvezde.

Budućnost je u 19. kolu ABA lige na domaćem terenu pobijedila Crvenu zvezdu 84:62.

“Čestitam momcima, ovo je bio pristup koji ja želim. U prvom poluvremenu nismo imali šuterski dan ili poluvrijeme, ali smo to nadomestili korektnom odbranom. Sve taktičke detalje koje smo spremali za neki pojedince smo uspješno odradili.

To se vidi po poenima protivničkih igrača i u pobjedi. Veoma veliki trijumf za nas, da momci vide da mogu kada igraju kao tim. Moramo već sada ovo da zaboravimo. Već za dva dana imamo utakmicu, profesionalci smo i treba da se spremimo za Evrokup”, rekao je Andrej Žakelj.

Prezadovoljan je igrom koju je pokazala njegova ekipa.

“Za sve stvari treba vrijeme, pa tako i za nas. Sigurno da ćemo da imamo još neke loše utakmice, ali pričam o pristupu i stvarima koje radimo na treningu. To je bitnije hoćemo li da damo koš. Bolji nivo nego kada sam došao. Ovo je igra koju želim, malo brže, sa više slobode u napadu i sa korektnom odbranom.

O pojedincima ne želim da pričam, nebitno ko je koliko minuta igrao, ovo je profesionalizam. Ne dajem puno značaju tome ko je igrao dobro, a ko loše. Bitno je da su svi pozitivni i da vide da mogu.”

Budućnost je nakon tri godine slavila protiv Crvene zvezde.

“Tri godine? Nisam znao za ove informacije. Moram da se zahvalim navijačima, bila je fenomenalna atmosfera. Ovo je samo jedna utakmica, ne razmišljamo o plasmanu na tabeli, već o sljedećoj utakmici. Bitno je da se smirimo i fokusiramo na sledeći meč. Za nas nema veze kako završi utakmica u Poljskoj, ja ću da insistiram na maksimumu i pobjedi.

To dugujemo sebi, ali i navijačima. Biće drugačije nego danas. Dosta smo se potrošili, treba da se oporavimo i smirimo. Igrači moraju da daju maksimum i mene to interesuje.

Jedna od bitnijih stvari na ovoj utakmici protiv Crvene zvezde je naša dominacija u skoku i element koji je jako bitan u košarci. Možda su oni bili malo umorni, ali to nije naš problem. Trebalo je da to iskoristimo i mislim da jesmo”, objasnio je Andrej Žakelj.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author