Mijović promašio prvi šut, pa pogodio 21 naredni za rekord karijere (VIDEO)

Briljantnu partiju odigrao je košarkaš Stefan Mijović u pobjedi svog sadašnjeg protiv bivšeg kluba.

Mladost je pobijedila Leotar 102:85, u osmom kolu Lige BiH, a susret u Mrkonjić Gradu Mijović je obilježio nesvakidašnjim učinkom na terenima BiH.

Utakmicu je završio sa 36 poena, šest skokova, osam asistencija za indeks korisnosti 47. Zanimljivo je da je imao samo jedan promašaj iz igre. Pogodio je svih sedam šuteva za dva poena, kao i četiri trojke iz pet pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja bio neumoljiv te postigao svih deset.

“Prije svega ovo je veoma bitna pobjeda za klub koji je vezao tri trijumfa u Ligi BiH i krenuo ka gornjem dijelu tabele, gdje želimo da budemo. Sa lične strane, iskreno rečeno, odigrao sam izvanrednu partiju, do koje ne bi došlo da nisam imao veliku pomoć saigrača. Imamo dobar tim i uvijek neko iskoči u prvi plan, sada sam to bio ja, neko drugi će idući put, ali je najbitnije da pobjeđujemo”, izjavio je Mijović za “Glas Srpske”.

Momak rodom iz Trebinja nije imao poseban motiv protiv bivšeg kluba, a kroz smijeh je rekao da mu nisu ostali dužni pa je pomalo iznenađen svojom dobrom partijom.

“Igrači Leotara me dobro poznaju pa su pokušavali tokom cijelog meča da me izoluju te su me stalno udvajali, ali im to nije pomoglo. Možda na prvu djeluje da sam pogađao šuteve iz otvorenih situacija, mada nije bila takva situacija, već obrnuta, jer su uvijek dvojica išla u blok. Zanimljivo je da sam promašio prvi šut na meču i onda pogodio sve ostale, tako da mogu reći da je to bila moja noć i da me baš krenulo”, istakao je Mijović.

Tokom sezone 2017-18. nosio je dres Mladosti, a potom igrao za Rogašku iz Slovenije. da bi se pred početak sezone vratio u Mrkonjić Grad.

“Sa klubom imam otvoren ugovor i čekam ponude iz inostranstva. Sigurno ostajem u Mladosti do polusezone, a onda ako bude nešto interesantno, otići ću, ako ne, ostajem i dalje”, naglasio je Mijović.

foto:KK Mladost