Megina mladost vrijedno radi

Mega ušla u drugu nedelju priprema za novu sezonu

Košarkaši Mega Bemaxa su 27. jula zvanično započeli sa pripremama za novu sezonu da bi se treninzima ove nedelje priključio i američki plejmejker Dejšon Smit.

Trener Mege Vladimir Jovanović na treningu trenutno raspolaže sledećim igračima: Marko Simonović, Nikola Mišković, Filip Petrušev, Dejšon „Scoochie“ Smit, Luka Cerovina, Aleksandar Langović, Malkolm Kazalon, Marko Kljajević, Mihailo Jovičić, Karlo Matković i Nikola Jović. Po Meginoj tradiciji, izuzetno mlada i perspektivna ekipa, a trenutni prosjek godina je 19.9.

U klubu je posebna pažnja posvećena poštovanju svih zdravstvenih mjera u skladu sa aktuelnom zdravstvenom situacijom, gdje se u hali Mega Factory na treninzima i izvan njih izuzetno vodi računa o svim ograničenjima i poštovanju propisa.

Trener Mege je sa igračima već radio tokom juna i početka jula, a po završetku prvih nedelju dana od zvaničnog početka priprema za novu sezonu, Vladimir Jovanović je sumirao i prve utiske:

“Počeli smo drugu nedelju rada na pripremama za novu sezonu. Prve dvije, tri nedelje će akcenat sigurno biti na fizičkoj pripremi gdje će kondicioni trener Marko Sekulić imati glavnu riječ. Mi smo u prvoj nedelji uveli loptu, ali se nismo fokusirali na igru već na ispravljanje nekih tehničkih i taktičkih detalja. Poslije dvije, tri nedelje u ovom ritmu, košarka će polako preuzeti primat, dok će fizički dio krenuti da se smanjuje”, rekao je Jovanović, a potom se osvrnuo na fizičko stanje ekipe:

“Momci su došli u nimalo lošem stanju, s obzirom da prethodni plan tokom post sezone nije u potpunosti realizovan iz okolnosti koje su imali i svi ostali timovi. U pauzi koja je trajala tri nedelje, a za neke momke i duže, oni su imali plan koji im je naš kondicioni trener napravio i koji su oni sprovodili kod kuće, a pojedinci su imali prilike i da rade na svojoj košarci u tom periodu”.

O uslovima za trening, trener Mege je istakao da su svi u klubu maksimalno posvećeni prvom timu i da se vodi računa o svim mjerama zaštite:

“Imati svoju halu gde je sve podređeno tvom timu znači mnogo i u normalnim situacijama, a posebno u ovakvoj specifičnoj, gdje je to od primarne važnosti. Ne računajući igrače i stručni štab koji normalno ulaze u sastav tima, već ljude koji su tu maksimalno posvećeni da nas zaštite, u skladu sa mjerama i gdje vi znate koji su to ljudi, ko ulazi u halu i da su svi u službi kluba, to je od izuzetnog značaja u ovoj situaciji”, izjavio je trener Mege.

Nova sezona ABA lige bi trebala početi 3. oktobra a Mega Bemax će u 1. kolu gostovati Igokei u Laktašima.

foto: Mega Bemax