Mega bolja od vicešampiona NCAA

Košarkaši Mega Bemaxa su u drugom kontrolnom meču odigranom na Bahamima poslije još jednog uzbudljivog finiša došli do velike pobjede 73:76 (37:40) protiv Teksas Teka. Izabranici trenera Dejana Milojevića poslije prvog meča protiv vicešampiona NCAA koji su izgubili tijesno sa 94:92 imali dodatni motiv da se pokažu u još boljem svjetlu. Činilo se da je Mega prelomila meč na plus 11 na 7 minuta do kraja, ali Teksas se vratio serijom 10:0 da bi ulazom Atića i jednim pogođenim slobodnim bacanjem Marjanovića Mega na kraju slavila 73:76. I ovaj meč je igran po NCAA pravilima sa poluvremenima u trajanju od 20 minuta.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Uroš Trifunović sa 20 poena (trojke 6-7), Marjanović sa 14 kao i Simonović i Mišković sa po 12 poena. U ekipi Teksas Tek se istakao Terens Šenon sa 20 poena.

Mega će do ponedeljka ostati na Bahamima poslije čega sledi povratak za Beograd i nove kontrolne utakmice, prva sljedeća protiv Karšijake 31. avgusta.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da su njegovi igrači zasluženo došli do pobjede:

“Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu, reagovali smo dobro na greške koje smo pravili u prvom meču. Vodili smo veći dio utakmice, odigrali pametno u završnici i zasluženo slavili. Ovo je bitna pobjeda za moju mladu ekipu da dobijemo samopouzdanje i da shvatimo da smo dovoljno dobri da igramo protiv svih ekipa, izjavio je Milojević.

Teksas Tek: Edvards 16, Šenon 20, Nadolni 4, Remzi, Ntambve, Smit, Savrašov 5, Mekaler 8, Holifild 8, Benson 4, Moreti, Klark, Čeva 8.

Mega Bemax: Mišković 12, Trifunović 20 (trojke 6-7), Musić, Atić 4 (9 skokova), Marjanović 14, Ašćerić 5 (8 skokova, 7 asistencija), Tanasković, Simonović 12 (9 skokova), Stanić 4 (4 blokade), Macura, Brekić, Cerovina 5.

Foto: Mega Bemax

About The Author