Mateo: Pokušaćemo da slavimo jer nagrada je velika

Mateo

foto:printscreen

Real u srijedu u majstorici Evrolige dočekuje Partizan. Trener Ćus Mateo očekuje težak meč.

Rezultat u seriji je 2:2, a pobjednik meča će na Fajnal for u Kaunas.

“Moramo da igramo pametno i da se izborimo sa anksioznošću koja će biti prisutna kod oba tima. Moramo da nadoknadimo naše nedostatke, da pokažemo našu srčanost. U utakmicu ulazimo sa dobrim mentalitetom, spremni da se borimo i istrajni u namjeri da ne pokleknemo

Vidjeli smo sve to u Beogradu, nadam se da ćemo takvi biti i u nastavku. Anksioznost nas je “pojela” u drugoj utakmici, kada smo željeli da se vratimo iz 0:1, bez razmišljanja kako bismo mogli da pobijedimo obe u Beogradu. Tu smo se suočili sa tim iskustvom i strpljenjem. Moramo da budemo mirni“, rekao je trener Reala Ćus Mateo.

Ovo je jedna od najneizvjesnijih serija u Evroligi sa mnogo faktora koji odlučuju.

“Bilo je dosta faktora u ovoj seriji, čemu se dodaje i težina naše lige koju igramo, ali sada više nema prošlosti i budućnosti. Fokusiramo se na ono što imamo, bilo je utakmica koje su mogle da se završe na ovaj ili onaj način, ali to više nije važno, ne znamo šta će se desiti u budućnosti.”

Real bi mogao postati prvi u istoriji koji bi poslije zaostatka od 2:0 prošao na Fajnal for, ali može biti i prvi koji je izgubio majstoricu na domaćem terenu.

“Ne razmišljamo o tome, ima mnogo istorije koju treba ispisati, sada mislimo samo na jednu utakmicu. Moramo biti svjesni svojih nedostataka i prednosti. Uspjeli smo da vratimo seriju u Madrid i sada ćemo pokušati da slavimo, jer nagrada je velika.”

Nema sumnje da su sve oči uprte u Valtera Tavaresa, koji praktično sam “vuče” ekipu Real Madrida.

“To što je on odigrao je izuzetno. Pomogao nam je da nađemo rješenje i nametnemo naše uslove u odbrani i napadu. Volio bih da to uradi i u srijedu. Znam da ga protivnici često fauliraju i to treba izdržati. To je pokušaj da mu se uvuku u glavu, da ga izlude. Ako iskontroliše to, biće naš najbolji igrač.”

Crno-belima se za petu utakmicu vraća kapiten, Kevin Panter.

“On je sjajan igrač i moraćemo da motrimo na njega. Sa takvim šuterom, zonska odbrana ne mora da bude efikasna. Panter može da iskoči, kao i bilo koji drugi igrač Partizana, to ne smijemo da zanemarimo. Zato moramo da se branimo kao tim”, zaključio je Mateo.

Utakmica između Real Madrida i Partizana na programu je u srijedu sa početkom od 21 čas.