Maljković: Ne pravimo kalkulacije

MARINA MALJKOVIC, trener kosarkasica Srbije, na utakmici protiv Turske, u hali sportova Ranko Zeravica. Beograd, 14.11.2019. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Srbija, Turska

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije takmičiće se na Olimpijskim igrama u Tokiju u A grupi zajedno sa selekcijama Koreje, Kanade i Španije, odlučeno je žrebom u „Kući košarke Patrik Bauman“ u Švajcarskoj.

“Kao i uvijek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora biti, a naše je da radimo i da se pripremimo najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svijetu, su potpuno suvišne. Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobijedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško. Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svijetu kad je ženska košarka u pitanju. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga. Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je rieč. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske košarke, a uz tu brzinu posjeduju i veliku preciznost”, ocijenila je selektorka Srbije Marina Maljković.

U grupi B biće Nigerija, Japan, Francuska i Sjedinjene Države, a u grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija. Plasman u četvrtfinale obezbijediće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

foto:kss

About The Author