Lebron Džejms o Nikoli Jokiću: Jedan od najvećih košarkaških genija u istoriji

Džejms o Jokiću
Lebron Dzejms

foto:printscreen

Lebron Džejms košarkaš Los Anđeles Lejkersa još je jedan u nizu asova koji je sipaho hvalospjeve ne račun Nikole Jokića.

Džejms je svakako jedan od najvećih igrača u istoriji ovog sporta. I dalje je na terenu i u poznim igračkim godinama pruža vrhunske partije. Gostujući u podkastu kod Džej Džej Redika, uz čašu vina, govorio je o Nikoli Jokiću dvostrukom MVP-iju lige, kroz igru Denver Nagetsa

,,Najbolje četiri ekipe su one sa najboljim igračima i najboljim trenerima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija, jer postoje trenuci u igri za koje vas trener ne može pripremiti, video snimak ne može da vas pripremi, istorija igre vas ne može pipremiti, već morate da imate košarkaški inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje” – rekao je Lebron Džejms i dodao:

,,Ako nemate taj nivo mentalonog sklopa ili kapaciteta, onda će tim poput Denvera, koji ima jednog od najvećih košarkaških genija u istoriji, kojeg smo vidjeli u Jokiću, Golden State Warriorsi sa Greenom, Stephom… Takve stvari pomažu. Vjerujem da je kada Golden Stejt pobijedio Boston da se sve svelo na IQ u finalu, jer po mom mišljenju Boston je imao više talenta. Ljudi kažu iskustvo, ali IQ je ključan.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author