Larkin se “nudi” Hrvatskoj

Šejn Larkin

foto: euroleague

Šejn Larkin bi mogao dobiti pasoš Hrvatske.

Jedan od najboljih bekova Evrolige, koji je imao fantastičnu sezonu u dresu Efesa sa kojim je osvojio titulu šampiona Turske i igrao finale Evrolige, želi da igra za Hrvatsku.

Ovaj Amerikanac ima želju da zaigra na Olimpijskim igrama i svjestan je kako ne može doći do dresa zemlje u kojoj je rođen te, kako bi u dresu Hravtske kroz kvalifikacije mogao do Olimpijskih igara u Tokiju. U Bruklinu je bio saigrač sa Bojanom Bogdanovićem, a u Efesu dijeli svlačionicu sa Krunoslavom Simonom. U razgovoru za “Sportske novosti” rekao je kako ne bi imao ništa protiv da zaigra za Hrvatsku

“Bilo bi to zanimljivo. Pričao sam za vrijeme ručka ovdje u Zadru o tome s Krunom”.

I?
“Pa, otvoren sam za tu ideju”.

Može pobliže o tome?

“Bilo bi lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportiste. Naravno da bi preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku. Trebao bih, doduše, o tome dobro razmisliti. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bih čuti od odgovornih osoba što bi se očekivalo od mene. No, ideja je svakako zanimljiva”.

Međutim, postoji u toj matrici i priča oko turskog pasoša. Turcima Larkin ne treba nužno za reprezentaciju, već su tu igrali Bobi Dikson, a i Skoti Vilbekin, no kako Efes može u domaćem prvenstvu koristiti samo pet stranaca, imati Larkina s turskim papirima u ekipi, značilo bi mnogo…

“Nije bilo nikakvih službenih ponuda, no šuška se da bi se to moglo dogoditi. Vidjećemo, sezona tek počinje i ima vremena za bitne odluke”.

foto:euroleague

About The Author