KSS predao kandidaturu za domaćina kvalifikacija za OI

 Košarkaški savez Srbije će pokušati da organizuje predolimpijske turnire i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

“Predali kandidaturu za organizaciju ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Naravno da ogromne zasluge za to ima republika Srbija… Nadamo se da ćemo, ukoliko dobijemo ove organizacije, biti spremni jer imamo veliko iskustvo i da ćemo ih organizovati na najbolji mogući način, a samim tim donekle olakšati mogućnost da se naše dvije selekcije plasiraju na Olimpijske igre, gdje je plasman već obezbedila muška 3×3 reprezentacija”, rekao je predsjednik KSS Predrag Danilović.

Na pitanje novinara da li bi organizacija kvalifikacionog turnira bila veliki izazov, predsjednik KSS Predrag Danilović je rekao:


“Izazov smo imali i ovog ljeta, pa je sve prošlo kako treba. Dobili smo ogromne pohvale za organizaciju i od FIBA i od republike Srbije. To naravno ne može da se uradi bez pomoći države, a smatram da smo to našim radom i zaslužili, prije svega Marina i reprezentativke… Nije nam to ništa strano, daj Bože da dođemo u situaciju da treba da brinemo kako ćemo da organizujemo taj turnir… “, objasnio je Danilović.

foto:kss

About The Author