Košarkašice Srbije počinju pripreme za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre

Ženska reprezentacija Srbije počinje pripreme za predstojeće ljeto u kome će nastupati na dva velika takmičenja – Evropskom prvenstvu u Valensiji krajem juna (17-27. jun 2021), a potom i na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul-8. avgust 2021).

“Počinje jedan od najkompleksnijih perioda u mom dosadašnjem radu sa reprezentacijom Srbije. U uslovima pandemije koja traje već više od godinu dana, pripremamo se za dva takmičenja u kratkom periodu, a oba imaju ogroman značaj – Evropsko prvenstvo na kome ćemo braniti medalju, ali i tražiti plasman na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a onda, samo mjesec dana kasnije, i Olimpijske igre koje treba da predstave krunu karijere svake reprezentativke. Svjesne smo važnosti, ali i aktuelne situacije, sigurno da ćemo se u narednom periodu dobro spremiti, kako bismo u svakom datom momentu utakmica pružile maksimum i prikazale najbolju moguću reakciju”, istakla je selektor reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Grupa mlađih košarkašica predvođena iskusnim Dajanom Butulijom, Nevenom Jovanović i Majom Miljković treniraće narednih 15 dana u Zemunu, u dvorani „Vizura sport“. Biće to prilika da selektor Marina Maljković na djelu vidi napredak igračica koje stižu iz inostranstva, a to su Ivana Raca (Vejk Forist, SAD), Anđela Dugalić (Oregon, SAD), Jovana Nogić (Promete, Španija), Milica Popović (Pečuj, Mađarska), Mina Đorđević (Budućnost, Crna Gora) i Mona Zarić (Pordenone, Italija), kao i perspektivnih košarkašica iz domaćeg šampionata – Sofija Olić (Partizan), Maša Janković (Crvena zvezda Kombank), Višnja Stefanović (Art basket), Ivana Katanić (Crvena zvezda Kombank), Vladana Vujisić (Student), Katarina Zec (Art basket) i Tina Selaković (Radivoj Korać).

“Želimo kao i uvijek da damo šansu svim igračicama da se kroz kvalitetan rad nametnu i uđu u konkurenciju za velika takmičenja ovog ljeta, ali i da provjerimo na koga sve najozbiljnije možemo da računamo u budućnosti”, zaključila je Maljkovićeva.

Ekipa će 4. maja krenuti na Zlatibor, gdje će se do 17. maja priključiti sve igračice koje će konkurisati za nacionalni dres na Evrobasketu i Olimpijskim igrama. Reprezentacija Srbije od 17. juna nastupa na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gdje će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mjesec dana kasnije, najbolje košarkašice Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnici u grupnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

foto.kss

About The Author