Košarkašice Srbije na turniru u Grčkoj

, kosarkasica Srbije, na trening utakmici protiv Turske, u hali Vizura. Beograd, 09.06.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Turska

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Atinu, gdje će u naredna tri dana učestvovati na prvom međunarodnom memorijalnom turniru Vaso Beskaki.

Srbija će se sastati sa reprezentacijama Poljske, Grčke i Hrvatske u dvorani Peristeri.

“Na turnir u Grčku putujemo sa podmlađenim sastavom. Naša očekivanja su da igramo na visokom nivou, da damo svoj maksimum i budemo fokusirane na ono što nam selektorka Marina Maljković kaže. Sve tri ekipe dobro poznajemo. Lično sam presrećna i zadovoljna što idemo u Grčku, gdje se vraćam prvi put poslije pet godina”, istakla je Ivana Raca.

Na put je krenulo 15 igračica: Ivana Raca, Vladana Vujisić, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Anđela Dugalić, Žaklina Janković, Ivana Katanić, Katarina Zec, Mina Đorđević, Nadija Smailbegović, Nina Bogićević i Teodora Turudić.

“Iako smo se okupile tek prije desetak dana, već smo imale dvije provjere protiv Turske i vjerujem da će ovaj turnir u Grčkoj pokazati naše napredovanje u pripremama. Ovaj turnir će biti posebno značajan za nas, jer je ovo prvi put da mlađe seniorke nastupaju bez većine najiskusnijih igračica ove reprezentacije, koje su je i dovele na ovo mjesto na kojem je sad. Očekujem fokus na najvišem nivou i požrtvovanje koje se podrazumjeva kod svih igračica i vjerujem da rezultat i zadovoljstvo neće izostati”, zaključila je Jovana Nogić.

Srbija u utorak u Atini od 17 časova igra protiv Poljske, potom je u srijedu od 19.30 protivnik domaćin Grčka, a nastup na turniru završava se utakmicom protiv Hrvatske u četvrtak od 17 sati. Seniorke prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Australiji nastavljaju od subote na Zlatiboru.

foto:kss