Gordić i Kikanović pozivaju navijače

Nemanja Gordić i Elmedin Kikanovi pred meč sa Belgijom.

BiH u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u petak dočekuje Belgiju. Kapiten selekcije Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović,koji je za vikend sa Monakom osvojio Kup Francuske , svjestan je važnosti meča.

“Mislim da smo svjesni važnosti utakmice i znamo šta za Belgiju znači. Atmosfera u ekipi je odlična, svi smo u elanu. Najvažnije da budemo fokusirani na sve zahtjeve stručnog štaba. Važno je dobiti sve domaće utakmice, gledali smo Belgiju kao ekipu koju bi trebali dobiti, ali neće biti lako, jer su tu kvalitetni igrači, od kojih neki igraju i u jakim ligama. Imali su dvocifrenu prednost i protiv Francuza i protiv Rusa.  Faktor publike može biti presudan, pozvao bih sve navijače da nas podrže”, rekao je Kikanović.

 

Namanja Gordić takođe je ovog vikenda došao do trofeja. Sa ekipom Budućnosti osvojio je Kup Crne Gore.

“Pokušaćemo se do petka što bolje spremiti. NIje lako primiti mnogo informacija za ovako kratko vrijeme. Svjesni smo šta nam donosi ova utakmica. Belgija godinama igra u istom sistemu, iskusniji su od nas, ali vjerujem da ćemo u petak izaći na parket s velikom energijom i odigrati najbolje što znamo”, kratko je meč najavio Gordić.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili