Kokoškov: Odbrana ključ pobjede (VIDEO)

Selektor Srbije Igor Kokoškov nakon pobjede protiv Finske.

Srbija je pobijedila Finsku u četvrtom kolu kvalifikacija za Evrobasket 75:66.

 “Čestitam mojim igračima na sedam dana provedenih u ovom „bablu“, odigrali smo još jednu tešku utakmicu. Finska je dobro organizovana, vole da igraju za reprezentaciju i nije lako pobijediti ih kod kuće. Pokazali smo dobar karakter već na početku, odlično smo otvorili utakmicu, nismo im dozvoljavali da se kreću kako su željeli. Na ofanzivnom planu ponovo smo pokazali da smo pod velikim pritiskom, ali šta da se radi. Uvijek je bolje završiti pobjedom “, istakao je selektor Srbije Igor Kokoškov i dodao kako je odbrana ključ trijumfa.

“Odbrana je bila ključ pobjede. Ovi igrači se poznaju, ali nikada nisu igrali zajedno. Ovo je skroz drugačiji tim, druge akcije i jedini način da se dođe do pobjede je da se pokaže želja da se igra za reprezentaciju, što su oni uradili“.

“Veoma važna i velika pobjeda za nas. Igrali smo protiv dobrog, zapravo odličnog tima, koji voli da igra za svoju zemlju. Igraju sa ponosom, dostojanstveno i veoma teško ih je pobijediti dva puta. U prethodnom prozoru smo takođe pobijedili ovde. Čestitke mom timu, pokazali smo veliku borbu i karakter, kontrolisali meč tokom svih 40 minuta. Vidimo se u sledjećem “prozoru””, rekao je Marko Simonović.

foto:fiba