KK Ušće iz Banjaluke je mlad kolektiv i jedan od rijetkih u BiH koji ima i mušku i žensku ekipu.

Jedan je od rijetkih ako ne i jedini u kojem je jedan čovjek i predsjednik i trener muške i ženske ekipe. Boris Blagojević je sve objedinio.

“Mi smo jedini u Banjaluci i jedna od tri ekipe u Republici Srpskoj koji imaju oba kluba. Teško je to sve posložiti i to ne bi bilo moguće da ne dišemo kao jedna porodica. Podržavaju se momci i djevojke. Kako nema pubike to nam je problem, zaista imamo sjajnu atmosferu i ja sam još u avgustu znao da ćemo imati dobre rezultate. Ne možete nikad znati šta donose povrede i vanredne okolnosti. Što se tiče djevojaka na svakom meču idemo na pobjedu. Da ih imamo što više. Ja sam zadovoljan kako rade i momci i djevoke i ponosan sam na nih”, rekoa nam je Blagojević.

Teško je biti trener dvije ekipe i predsjednik kluba.

“Jako teško to sve ide, ali kad imam takve ljude uz sebe onda je lakše. Nekad se ne može stići na trening, pa nekad odradimo zajednički trening. Vjerujem da ćemo od sljedeće sezone imati i više termina i da možemo još bolje rezultate praviti. Ključno je što su oni takvi kakvi jesui sa njima je lako raditi”.

Koga je lakše trenirati momke ili djevojke?

“Biću iskren momke. Taj ženski sport je specifičan. Nosi više stresa. Sa momcima je drugačije. Oni znaju kad je dosta. Djevojke imaju više pitanja, što je dobro..One idu do najsitinijh detalja. To je dobro zbog rezultata, ali zahtjeva mnogo energije”.

Muški tim nastupa u Drugoj ligi Republike Srpske. Želja je viši rang, a mnogo toga zavisi od kapitena Nemanje Račića.

“Iskreno mi smo i prije početka sezone imali jasan cilj. Plasman u viši rang. Predsjednik i trener Boris Blagojević je odradio sjajan posao i pred početak sezone doveo šest sjajnih momaka i igrača, koji su donijeli jedno veliko iskustvo. Vjerujem da ćemo doći do cilja i da ćemo ići u viši rang takmičenja. Trenutno smo na 50-60 posto naših kapaciteta. Ekipa Borac 1947 će nam u našoj grupi biti najveći konkurent. Tu su još i Kozara i Prijedor. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti zacrtani cilj na kraju“.

Ženski tim je za sada bez poraza u Prvoj ligi Republike Srpske i ambicije su plasman u viši rang takmičenja.

“Generalno smo zadovoljni učinkom. Imamo dobre rezutate obzirom da nam je plej Mirjana Stojanovič povrijeđena od starta sezone. Mi smo ekipa koja je složna zajedno smo trenirali i prije i nadamo se da ćemo nastaviti ovako i dalje. Cilj nam je titula šampiona Republike Srpske i ambicije su jasne ćelimo da ostanemo na vrhu i da se plasiramo u viši rang”, rekla je košarkašica Ušća Olja Beader.

foto. KK Ušće