Kampacova izlazna klauzula je skromna

Zvezda

foto:Buducnost VOLI/Filip Roganović

Fakundo Kampaco debitovaće za Crvenu zvezdu u Evroligi.

Debi u Evroligi u crveno bijelom dresu imaće protiv Bajerna ovog četvrtka. O njegovom debiju bavili su se i španski listovi. Tako je Marka napisala opširan tekst u kome kaže:

“Došao je jedan od najpoželjnijih datuma za Fakunda Kampaca. Čekanju plejmejkera za nastup u Evroligi došao je kraj i on će ovog četvrtka moći da debituje u elitnom kontinentalnom takmičenju sa Crvenom zvezdom u meču protiv Bajerna u Minhenu. Biće to njegova prva utakmica u ovom takmičenju od 20. novembra 2020. godine, kada je odigrao poslednju utakmicu sa Real Madridom prije nego što je krenuo u američku avanturu sa Nagetsima.

Kampaco je 19. decembra potpisao za Crvenu zvezdu, ali nije mogao da debituje u Evroligi jer je finansijski odbor takmičenja, nezavisno regulatorno telo, izrekao sankciju srpskom klubu 1. tog mjeseca. Zabranjeno joj je da registruju nove igrače i trenere do 28. februara, a kažnjena je i sa 25.000 evra. Razlog: ozbiljno kršenje propisa o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju”, podsjeća ”Marka”.

Na kraju se podsjeća i na još uvek neraščišćene račune sa Realom, uz procenu da bi Kampaco ipak mogao da se na leto vrati u kraljevski klub.

”Nakon kratke avanture sa Maveriksima, Kampaco se vratio u Evropu. Real Madrid, kome i dalje duguje 2,6 miliona evra po raskidnoj klauzuli, imao je mogućnost da parira bilo kojoj ponudi koju plejmejker dobije. Ipak, Crvena zvezda mu je ponudila nedostižne cifre za bijele: 1,8 miliona evra neto za ostatak sezone i 2,5 za narednu uz izlaznu klauzulu od samo 50.000 evra na ljeto, kada za tu skromnu sumu plej bude mogao da postane slobodan igrač i izađe na tržište. Bilo bi čudno da ponovo nije započeo razgovore sa madridskim klubom”, zaključuje ”Marka”.

About The Author