Kamenjaš: Velika je čast biti na NBA draftu

Košarkaš Sparsa i reprezentacije Bosne i Hercegovine, svakom utakmicom potvrđuje potencijal i svi se nadaju da je to igrač koji će dugo godina biti oslonac bh. nacionalnog tima. Iz sebe ima dobru sezonu, a postoje i najave za budućnost.

Sigurno je i velika stvar da se igra ova korona sezona. Nije lako stalno ići na testiranja, klubovi se bore da osiguraju finansijska sredstva i sve što je potrebno da bi se igralo, ali je najbitnije da smo svi zdravi i da se sve okonča na najbolji mogući način“, kaže Kamenjaš za „Avaz“.

Sa Sparsima je stigao na prag plasmana u elitnu ABA ligu. Igraće baraž protiv Splita.

“Igrali smo finale ABA 2 lige protiv Studentskog centra. U prvoj utakmici pogodili su sve, a u drugoj smo mi imali pet razlike na tri minute prije kraja. Zbog kraćeg rostera, jednostavno, nismo imali snage, ali smo pokazali da možemo igrati protiv tako kvalitetnih protivnika. Čekaju nas utakmice protiv Splita. Igra se na dvije dobijene. Serija počinje u srijedu na njihovom parketu i sigurno ćemo tražiti svoju šansu”, naglašava bh. centar.

Evropsko prvenstvo, koje se igra naredne godine, reprezentaciji BiH donosi utakmice u grupi s Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Njemačkom i Mađarskom.

“Grupa evropskih prvaka. Nismo mogli dobiti težu grupu od svih izvučenih, ali na nama je da se dobro spremimo i damo sve od sebe”, naglašava Kamenjaš.

Čvrsto stoji na zemlji, pa ni novo saznanje da će se naći na NBA draftu ovom vrhunskom sportisti ne remeti mir.

“Sada i nemam vremena puno razmišljati o tome. Brz je tempo utakmica i treninga, tako da i ne razmišljam. Velika je čast biti na NBA draftu. To je za mene neka vrsta nagrade, ali i podstrek za dalji rad. Međutim, sada je najbitnije da okončamo ovu sezonu na najbolji mogući način”, naglasio je.

NBA bi bio veliki iskorak, ali on skromno govori o svemu.

“Tokom ljeta ćemo vidjeti šta i kako dalje. Teško je sada reći da li sam spreman ili nisam za NBA. Razgovaraću s menadžerom i kondicionim trenerom, kada za to dođe vrijeme. Vidjećemo šta ljeto donosi”, poručio je Kamenjaš.

foto.aba league/Dragana Stjepanović

About The Author