Kadeti BiH osvojili 6. mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije

foto:FIBA

Bh. kadeti osvojili šesto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas od Islanda rezultatom 96:91 u utakmici za peto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije.

Najefikasniji u BH timu bili su Andrej AĆimović sa 24 i Ajdin Delić sa 22 poena. Reprezentacija BiH tako je okončala nastup na Evropskom prvenstvu B divizije, osvojivši šesto mjesto.

Srećan sam što sam u posljednjih divnih 40 dana treninga,putovanja i utakmica, proveo sa ovom grupom momaka. Hvala Doki i Džigiju koji su sa mnom besprijekorno vodili brigu o ovih 12 momaka, koji su do dan danas pružali maksimum,te svi zajedno kao kolektiv predstavili našu državu na velikom takmičenju poput Evropskog prvenstva. Plasman je možda mogao biti i bolji, ali spletom svih okolnosti sam ponosan na ostvareno 6. mjesto. Nažalost u našem okruženju je dosta nižih bića koji na osnovu društvenih mreža vrijeđaju i omalovažavaju ove dječake koji su daleko od svoje kuće prolili dosta znoja, a čak i krvi za našu reprezentaciju.Činjenica jeste,sastavni dio našeg posla je biti ponekad vrijeđan i omalovažavan kao i da znamo istrpiti isto. Specifična situacija je što se u ovom slučaju vrši organizovana degradizacija od strane amaterskih portala, koji osuđuju kako poraz,tako i pobjedu. Svakako kao trener U16 BiH stojim odgovorno ispred svog stručnog štaba i selekcije igrača. Hvala svim dobrim i iskrenim ljudima,koji su nas podržavali i bili vjetar u leđa kroz cijeli naš put”, napisao je selektor Boban Ninić

(Foto: FIBA)

About The Author