Juniori SRBIJE otputovali na Evropsko prvenstvo

Mladi kosarkasi Srbije U18, u hali Wai Tai. Zlatibor, 20.06.2019. Foto: MN press / dk Kosarka, Srbija U20, Ekipa

Juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, otputovala je danas na Evropsko prvenstvo koje se održava od 27. jula do 4. avgusta u Volosu (Grčka).

Izabranici selektora Slobodana Klipe poslije nešto više od pet nedelja priprema koje su sprovedne na Zlatiboru, Vrnjačkoj Banji i Vršcu spremno dočekuju šampionat na kome će igrati u grupi “A” sa selekcijama Turske, Njemačke i Velike Britanije:

“Uradili sve što je planom i programom priprema bilo zacrtano. Momci sz  zaista odlično radili i sa te strane zaslužuju sve pohvale. Odigrali smo sedam kontrolnih utakmica, od kojih treba izdvojiti učešće na turniru u Logronju, gde smo odmerili snaga sa Španijom, Francuskom i Nemačkom i uvideli da uspešno možemo da se nosimo i sa najjačima”, ističe selektor Klipa,

Iako u timu nedostaje nekoliko, prije svega visokih igrača, selektor srpskih juniora vjeruje u svoje izabranike:

“Nismo mogli da računamo na Tanaskovića, Popovića, Tralaća, Stefanovića i Mušikića, što je svakako hendikep. Međutim, momci koji će igrati na šampionatu u Grčkoj su veoma talentovani. Imaju ogroman napadački potencijal, ako pokažu čvrstinu u igri i odigraju odbranu na potrebnom nivo ovaj tim može zaista mnogo. Sistem takmičenja je takav, da šampionat praktično počinje od nokaut faze i osmine finala. Ukrštamo sa grupom gdje su sjajni timovi poput Crne Gore, Litvanije, Italije i Rusije, tako da je gotovo nevažno sa koje ćemo pozicije u borbu za četvrtfinale”.

Što se tiče ambicija slektor kaže:

“Vidjeli smo kako je prošla naša U20 selekcija. I oni su se dobro pripremili, željeli najbolje, ali nisu uspeli da ostvare ciljeve. Zato je nezahvalno prognozirati.  Bićemo motivisani u svakom slučaju. Mislim da selekcija Francuske odskače od svih, a da su ostale selekcije približnog kvaliteta. Vjerujem da smo se dobro spremili, da imamo odličnu atmosferu i da posjedujemo kvalitet i talenat da odigramo dobro “,zaključio je Slobodan Klipa.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Volosu predstavljati: Đorđe Đorđević, Đorđe Pažin, Nikola Manojlović, Stevan Karapandžić, Lazar Vasić, Vukašin Mašić, Marko Pavićević, Aleksandar Langović, Aleksa Marković, Marko Andrić, Aleksej Pokuševski i Filip Škobalj.

U Stručnom štabu pored selektora Slobodana Klipe, biće njegovi asistenti Miodrag Dinić, Zoran Vraneš i Miloš Isaković Kovačević, kondiconi trener Radivoj Mandić, fizioterapeut Ljubiša Stojiljković i tim menadžer Aleksandar Smiljanić.

foto:kss

About The Author