Jokić: Stojakovića sam prvo mrzio

Nikola Jokić je minulog vikenda po četvrti put bio na NBA Ol-staru.

Denver post je period bez utakmica iskoristio za zanimljivu priču koja je bacila svijetlo na čovjeka koji radi tiho, iza kulisa, a veoma je važan za karijeru Nikole Jokića. Radi se o srpskom treneru Ognjenu Stojakoviću koji radi u Denveru od 2013. godine.

„On mi je kao stariji brat, kao mentor, otac, i dobar mi je prijatelj. On je sve… Mnogo mi pomaže na terenu, van terena… Družimo se. Kada imamo slobodan dan moja porodica je uvijek sa njegovom“, rekao je Nikola o Ognjenu prenosi sportklub.

Sada odnos Jokića i Stojakovića izgleda idilično. Ipak njih dvojica su nekada imali prilično težak odnos u početku.

„Mrzio sam ga. Svađali smo se i raspravljali smo se sve vrijeme. Na početku treće godine sam bio mlad i nisam znao šta da radim ali je on uvijek znao. Uvijek je htio da igram najbolje što mogu“.

Sa druge strane Stojaković kaže da je takav odnos u početku bio normalan.

„Proces od toga kada postaneš talenat do toga da si igrač koji je stigao do punog potencijala, tu ti treba vremena. Mnogo truda i energije. Kad je došao mnogo smo radili i jedna od glavnih stvari je bilo da stvori dobre radne navike. To nije lako“, kaže Ognjen Stojaković.

„Uvijek sam bio ljut na njega i vikao sam zašto radim ovo? Nikad neću šutirati ovako. Svi flouteri, šutevi s jedne noge, poludistance. Nikad nisam mislio da ću biti taj igrač jer sam mislio da ću igrati blizu koša i da ću šutirati floutere i nekoliko trojki“, kaže Jokić.„On uvijek misli na nešto drugačije što treba da radimo u odnosu na juče. Uvijek dodaje nešto novo i daje nam drugačiju perspektivu“.

Stojaković kaže da sa Jokićem razgovara veoma često o svemu, porodici, domu, košarci…

„Pričamo i o knjigama. Voli da čita određen tip knjiga, ja volim drugačiji. Teško je razumijeti za one koji nisu u NBA. Previše utakmica, previše pritiska, previše košarke. Nekad treba da pričamo o običnim stvarima. Da budemo Nikola i Ogi. To je to, a košarka je dio naših života. Ako to shvataš onda će nam to pomoći“, kazao je Stojaković.

Inače tokom 2022. godine Jokić i Stojaković se nisu viđali toliko često s obzirom na to da je Ognjen bio u bolnici zbog upale pluća.

„Uvijek kažem da je on pravi prijatelj. Ima nekoliko momaka koji imaju velike zasluge, a on je na vrhu te liste“, rekao je Nikola.

foto:kosarka24.ba