Preokret: F4 EL u Ljubljani, a ne u Beogradu?

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković istkao je da je slovenačka prestonica izuzetno zainteresovana da u tekućoj sezoni, ili barem nekoj od narednih, ugosti najbolje timove evropske košarke i organizuje završni turnir Evrolige.

Na početku sezone važila je odluka da će organizator narednog fajnal fora EL biti Berlin, ali zbog protivepidemijskih mjera izgleda da to neće biti slučaj, a još nije otkriveno u kojem će se gradu ta svečanost upriličiti.Beograd je bio jedan od gradova koji su istakli kandidaturu za organizaciju kada se mogućnost pojavila, ali odluka o premještanju domaćinstva i dalje nije zvanično donijeta.

Inicijativu da se F4 održi u Ljubljani pokrenuli su gradonačelnik Janković i klub Cedevita Olimpija, a hala u kojoj bi se sve održalo bile bi popularne „Stožice“. “U ponedeljak sam obavijestili Evroligu da finalni turnir može da prati 12.000 gledalaca. Iz Evrolige su nam odgovorili da još nisu donijeli odluku. Jasno je da su u slučaju povlačenja Berlina, kandidati samo Beograd i Ljubljana”, rekao je Janković. Kako prenosi sportklub.si, o ovoj mogućnosti obaviješten je i ministar privrede u slovenačkoj vladi Zdravko Počivalšek.

Posljednji put kada je u Ljubljani održan F4 bila je 1997. godina.

Fajnal for će se održati od 27. do 29. maja.

foto.aleš favžer/cedevita olimpija