Janis Sferopulos: On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet i sigurno će nam dati ono što nam trenutno nedostaje

Sferopulos pred Žalgiris
Janis Sferopulos

foto: printscreen

Janis Sferopulos trener Crvene zvezde govorio je pred meč 26. kola Evrolige, koji njegov tim treba da odigra protiv Žalgirisa u petak.

Sferopulos je naglasio je kako očekuje veoma tešku utakmicu protiv ekipe koja je u jako dobroj formi.

„Igramo protiv Žalgirisa, koji se nalazi u sjajnom momentumu, pošto su pobijedili posljednje tri utakmice. Zato je za nas važno da budemo koncetrisani, da igramo prije svega dobru odbranu.

U napadu je potrebno da dobro čitamo situacije i igramo pametno. Oni se prilično razlikuju u odnosnu na prvi dio sezone. Moramo da uzmemo ono što nam utakmica da“, počeo je Janis Sferopulos.

Andra Trinkijeri je krajem prošle godine preuzeo ekipu i od osam utakmica je dobio pet.

„Uvijek kada se mijenja trener, igrači pozitivno reaguju, dok energija bude na visokom nivou. Odbrambeno su više nego solidni, dok se u napadu trude da igraju jednostavno.“

Samo u Meridianu: 15 različitih hendikepa za svaku košarkašku utakmicu!

Trej Tompkins je juče i zvanično postao košarkaš Crvene zvezde.

„Gledajte, on se nalazi u procesu rehabilitacije. Potrebno je još nekoliko dana, ne znamo tačno koliko, kako bi bio spreman. Poslije toga će biti dio tima. On ima sjajno evroligaško iskustvo, on je to nivo igrač. Bio je dio Real Madrida i zna kako se osvajaju titule.

On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet i sigurno će nam dati ono što nam trenutno nedostaje.“

Kem Birč je postao igrač Đirone, a Zvezdin trener je potvrdio da su se crveno-bijeli interesovali za usluge kanadskog košarkaša.

„Mogu da kažem sljedeće. Kada smo htjeli da ga angažujemo, on nije bio spreman da dođe kod nas. On nije bio spreman prije dva mjeseca, kada smo pričali sa njim.“

Meč Crvena zvezda – Žalgiris na programu je u petak u 20 časova.

About The Author