Andrea Trinkijeri meč protiv Crvene zvezde uporedio sa boksom

Trinkijeri pred Crvenu zvezdu
Andrea Trinkijeri

foto: printscreen

Andrea Trinkijeri trener Žalgirisa govorio je pred meč 26. kola Evrolige u kojem sa svojim timom gostuje Crvenoj zvezdi.

Žalgiris i Crvena zvezda trenutno su na učinko od po 10 pobjeda i 15 poraza u Evroligi. Uoči nadolazećeg susreta italijanski trener je istakao kako ih čeka vrlo teška utakmica.

“Prošlo je 15 dana od gostovanja u Beogradu. Barem znamo ili smo naučili koliko je teško igrati tamo. Postoje objektivni razlozi zašto mi i Crvena zvezda imamo isti broj pobjeda. Vjerujem da nam je cilj da očvrsnemo tijelo za igru u neprijateljskom okruženju.

Biće utakmica u kojima ćemo morati pronaći sve moguće načine kako se prilagoditi situacijama na terenu i pronaći prave alate za postavljanje temelja za pobjedu. Možda ti treba velika odbrana, možda ti treba veliki napad, možda ti trebaju posebne situacije, igrači koji ne igraju po sistemu na određenim mjestima”, rekao je Trinkijeri i nastavio:

“Biće to vrlo teška utakmica, ali želim vidjeti prilike koje će nam dati, a ne poteškoće. Igraćemo protiv jako dobre ekipe, s puno talenta, pozvali su još jednog novog igrača. Crvena zvezda se ne predaje i nastavlja sanjati o prvih deset”.

Predstojeći dvoboj sa srpskim timom slikovito usporedio sa bokserskim mečom.

“Protivnici imaju velike ciljeve i činjenica da mi imamo toliko pobjeda daje mi malo povjerenja u moju ekipu, u ono što radimo. Znamo da će to biti vrlo teška utakmica.

Moramo se održati protiv njih, pokušaće nas udariti na samom početku. Moramo izdržati. Ovde je to kao bokserski meč – ako posrneš nakon prvog udarca, nemaš šanse”, rekao je Andrea Trinkijeri.

Samo u Meridianu: 15 različitih hendikepa za svaku košarkašku utakmicu!

Meč Crvena zvezda – Žalgiris na programu je u petak u 20 časova.

About The Author