Izvinjenje Željka Rebrače što je pjevao Partizanovu himnu

Vojvodina

foto: KK Vojvodina

Željko Rebrača se izvinio navijačima Vojvodine pošto je prije meča Partizan – Real pjevao navijačku pjesmu kluba sa kojim je bio pobjednik Evrolige 1992. godine.

Rebrača je trenutno predsjednik KK Vojvodina, a pjevanje pjesme su mu zamjerili navijali Vojvodine.

“Htio bih najprije da pojasnim jednu situaciju koja se desila prošle nedelje i želio bih da kažem da sam bio pozvan od strane KK Partizan da prisustvujem utakmici legendi veterana bivših igrača Partizana i Real Madrida. Kao Željko Rebrača, ja sam dio istorije Partizana. Pozvan sam, ali nisam igrao zbog problema sa leđima i ostao sam poslije na utakmici između Partizana i Reala. Gest koji sam napravio na toj utakmici nije prihvatljiv meni kao predsjedniku KK Vojvodina i ovim putem želim da se izvinim svim navijačima i svim ljudima i svim vojvodinašima, jer smatram isto sada da je Vojvodina dio mene i u mom srcu.

Želim da se izvinim košarkaškom klubu Vojvodina i želimo da idemo naprijed u nove pobjede. Zahvalio bih se i FK Vojvodina injihovim predstavnicima, sa kojima smo juče imali jedan konstruktivan sastanak. Oni su pomogli mnogo u svemu ovome da se ova situacija riješi. Pričali smo o Sportskom društvu Vojvodina kom će KK Vojvodina rado pristupiti, da ovo bude jedna velika porodica i da svi zajedno budemo dio istog. Isto tako, želimo da se po pristupanju potpiše kodeks ponašanja predstavnika, igrača i mi kao KK Vojvodina ćemo biti prvi koji će to da potpišu. Ovim putem mogu da pročitam dio kodeksakoji ćemo da potpišemo:

“Dok su angažovani u KK Vojvodina, svi igrači, treneri, članovi stručnog štaba, članovi organa kluba i radne zajednice, ne smiju da se javno deklarišu kao navijači drugih klubova. Ne smiju da se pojavljuju sa obilježjima drugih klubova prilikom javnih nastupa, ali i privatno. Ne smiju da se oglašavaju ni nadruštvenim mrežama za podršku drugih klubova. U svojim javnim nastupima moraju afirmativno i sa dužnim poštovanjem da govore o Vojvodini. U slučaju kršenja navedenih normip onašanje, predlažemo sankcije, od novčanih kazni pa sve do raskida ugovora na štetu pojedinca“.

Mi smo trenutno treći na tabeli, borimo se za ulazak u ABA 2 ligu, a cilj nam je da kroz nekoliko godina uđemo i u ABA ligu. Nismo očekivali da ćemo već ove sezone biti u ovoj poziciji, ali smo u tome uspjeli dobrim radom. Pred nama je veoma bitna utakmica u nedelju, potrebna nam je jedna pobjeda u preostala dva kola, ali nadam se da ćemo upisati oba trijumfa. U nedelju u 18 časova bi nam značila podrška navijača i simpatizera da naspodrže u što većem broju u maloj sali SPENS-a”, rekao je Rebrača.

About The Author