Ivanović:Vidio igrače koji nisu vjerovali, ali sam našao petorku sa igračima koji su vjerovali

Ivanović

foto: KK Crvena zvezda mts

Izjava trenera Zvezde Duška Ivanovića nakon pobjede protiv Asvela.

Zvezda ja u osmom kolu Evrolige pobijedila Asvel 71:67. Tako je novi trener crveno bijelih Duško Ivanović debitovao pobjedom na klupi ovog kluba.

“Bila je teška utakmica, ali sa ovom publikom je lakše igračima. Nakon odličnih 20 minuta u odbrani i strpljenju u napadu, drugo poluvrijeme smo izgubili koncentraciju i intenzitet u odbrani, kao i strpljenje u napadu. Kao što sam rekao i ranije, ovom timu je potrebno strpljenje i vjera. To smo imali do posljednje sekunde i zbog toga smo dobili ovu utakmicu”, rekao je Ivanović, koji je tek par dana sa ekipom.

“Vidio sam da su momci fizički čvrsti, dok mentalno ima nekih koji su čvrsti, ali ima i onih koji su meki. Mislim da nema puno velike razlike između igrača. Nivo kvaliteta je približan i mislim da sve ekipe mogu da dobiju svakog. Najviše zavisi od mentalnog sloja, a onda od rada i puno rada. Ja uvijek vjerujem u moj rad i u igrače sa kojima radim jer će morati dosta da rade, te ću zato da vjerujem u njih”.

Iako je vodila 16 razlike u prvom poluvremenu, Crvena zvezda je sebi dozvolila veliki pad u nastavku.

“Imali smo pad u drugom poluvremenu. Kada je Asvel pogodio neke trojke u zadnjim sekundama napada sa osam metara, igrači su pali. To ne može da se desi niti jednom igraču i timu. Kad primiš koš ne smiješ da padneš moralno. Možeš da napraviš greške i da primiš koševe, ali uvijek moraš da vjeruješ da ćeš da pobijediš. U jednom momentu u drugom poluvremenu sam vidio igrače koji nisu vjerovali, ali sam našao petorku sa igračima koji su vjerovali”.