Ivanović: Jedina pozitivna stvar pobjeda

Ivanović

foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Izjava trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića nakon pobjede protiv Cedevita Olimpije.

Zvezda je u 16. kolu ABA lige sa 100:95 pobijedila tim iz Ljubljane i došla do 14. pobjede ove sezone u regionalnom takmičenju.

“Jedino pozitivno je što smo pobijedili. Sve ostalo je bilo da ne kažem loše, ali ne onako kako bi Crvena zvezda trebalo da igra. Igrali smo bez agresivnosti i koncentracije. To nije put. Još mnogo ima da se igra, to je dug put na kojem želimo da budemo istrajni. U jednoj basni pitali su kornjaču koji je put dug. Pogrešan i kad tapkaš u mjestu, odgovorila je ona. E to smo mi večeras radili” , rekao je Ivanović.

Novinar je upitao trenera Ivanovića da li se radi o umoru, na šta je on kratko odgovorio:

“Kakav umor? Od čega?”

“Znali smo da će Cedevita da igra na ovaj način. Izvanredni su šuteri i večeras su igrali sjajno. I taktički i šuterski. Bili smo spremni na to, dali su nam tri, četiri trojke uz jako dobre naše odbrane, ali mnogo više njih na našu lošu odbranu. Rekao sam već, to nije naš put. Pobjeda je jedino čim sam zadovoljan i trećom četvrtinom naročito kada su bili Ognjen Dobrić i Branko Lazić koji su pokazali kako se igra odbrana.”

Uslijedilo je pitanje koliko ovakva utakmica može biti korisna za naredni duel protiv Partizana u Evroligi.

“Ova utakmica može da bude izuzetno korisna, pa shvatimo kako ne treba da igramo u petak protiv Partizana. Ako smo pametni, ako nismo…”