Dalibor Ilić o pozivu u reprezentaciju Srbije.

Selektor Srbije Igor Kokoškov saopštio je imena igrača na koje računa u prvom prozoru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi put poziv u seniorski tim dobio je doskorašnji kapiten Juniorske selekcije Srbije Dalibor Ilić, koji je član Igokee. Mladi košarkaš rođen u Višegradu 2000. godine nije krio oduševljenje što će biti u drušrvu Teodocića, Raduljice, Veličkovića …

Poziv u reprezentaciju Srbije je prije svega velika čast, a na meni je da radim još kvalitetnije kako bih opravdao ukazano povjerenje“, rekao je Ilić za “Srpska info“.

Poziv Kokoškova predstavlja priznanje za sav trud koji je do sada uložio u košarku.

Velika mi je čast što sam se našao na spisku seniorske reprezentacije Srbije i ja ću učiniti sve da opravdam povjerenje stručnog štaba koji me je pozvao na širi spisak i za mene je ovo ostvarenje sna. Moram da priznam da ovo nisam očekivao, ali nemam nikakav pritisak i učiniću sve da izborim mjesto među 12 najboljih. Znam da sve zavisi od mene, mog rada i ozbiljnosti u svakom trenutku. Na meni je da nastavim kvalitetno da radim, da vrijedno treniram kao i do sada i da svaki trenutak koristim da pokušavam da unaprijedim svoju igru“.

“Orlovi” će se okupiti u Beogradu 16. i 17. februara, a četiri dana kasnije gostuju u Finskoj, da bi 23. februara dočekali Gruziju.

foto:fiba