Igokea u Izraelu traži brejk

igokea

foto:championsleague

Novu godinu košarkaši Igokee počinju bitnom utakmicom protiv Hapoel Holona za plasman među 16 najboljih ekipa FIBA Lige šampiona.

Ono što ide na ruku izabranicima Dragana Bajića je odlazak jednoh od najboljih igrača Hapoela- Erika Grina koji je prešap u podgoričku Budućnost.
U razigravanju sa izraelskom ekipom Igokea će pokušati da se izbori za prolaz dalje , što bi svakako bio veliki uspjeh poručuje Bajić.

“To je ekipa koja je do posljednjeg kola držala prvu poziciju u grupi za direktan plasman u Top 16 međutim porazom od Ostendea su došli u situaciju da igraju razigravanje sa nama. Dobro su posloženi, sa jako kvalitetnim Amerikancima, pogotovo na prvo mjesto ću staviti Reglanda koji je motor tog tima. Stvarno vodi taj tim individualnim kvalitetom i pruža sjajne partije. I ostali dio tima, sa Džonsonom, Džonsom, sa još par Amerikanaca na vanjskim i centarskim pozicijama, sigurno će biti težak ispit za nas. Međutim, pokušali smo u ovih par dana malo i da treniramo, da smo na okupu. Ima na deset, pa ćemo vidjeti šta možemo da pružimo protiv favorita u toj utakmici.”

Brajant Kroford u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi.

“Završili smo dobro prvu fazu Lige šampiona, dobili priliku da se borimo za Top 16. Idemo u Izrael, potrudićemo se da odigramo sa dosta samopouzdanja. Nemamo šta da izgubimo, ali svakako možemo mnogo da dobijemo i nadamo se da ćemo dobro odraditi posao i da će tako i biti”, rekao je američki košarkaš.

Prvi meč protiv Hapoel Holona na rasporedu je 4. januara od 20 časova u Izraelu, revanš je sedam dana kasnije u Laktašima, a eventualna majstorica takođe u Izraelu 18. januara.