Igokea na četvrtu ekipu španske lige

Top 16 fazu FIBA Lige šampiona Igokea počinje utakmicom protiv Tenerifa.

Tenerife su jedan od najboljih timova u takmičenju. Dolaze iz najjače evropske lige u kojoj trenutno zauzimaju četvrto mjesto iza Barselone, Reala i Baskonije sa učinkom 18 pobjeda i pet poraza. Sa klupe ih predvodi španski trener Ćus Vidoreta. Na terenu bivši košarkaš Barselone i Lejkersa prekaljeni Marselinjo Uertas diriguje igrom. Imaju opasne šutere u liku Sasu Salina i Bruna Fitipalda prije svih, dok unutrašnju igru grade preko iskusnog Georgija Šermadinija i Emira Sulejmanovića. Nimalo naivan protivnik, ali u Laktašima su padale i jače ekipe.

“Ugostićemo krem evropske košarke, jer smatram da Tenerife pripadaju tom društvu, gledajući njihove rezultate.  Tim koji je popunjen na svakoj poziciji vođeni odličnim trenerom, igraju sjajnu košarki. Mi moramo da uložimo maksimalan napor da im se odupremo. Motiva ćemo imati na pretek. Pokušaćemo pružiti maksimum, zaustaviti njihove najjače igrače i ako nam se ukaže šansa nadam se da ćemo je znati iskoristiti”, kaže trener Igokee Dragan Bajić.  

Kapiten Marko Jošilo, odbranu stavlja u prvi plan.

“Ozbiljan protivnik, imaju sjajnu sezonu i u španskom prvenstvu i u Ligi šampiona. Oni dolaze ovdje kao veliki favoriti, ali imamo i mi svoje šanse. Znamo kako treba da igramo protiv njih. Naš recept je čvrsta odbrana, fizička košarka i moramo pokušati da zaustavimo njihov napad koji je impresivan. Ako u tome uspijemo, mislim da imamo šansu da na domaćem parketu napravimo još jedno iznenađenje”, poručio je Jošilo.

Utakmica se igra sutra u Laktašima u 18 časova i 30 minuta uz direktan prenos na ATV-u.

foto:

About The Author